Saadet Burdur'da da Eridi

Saadet Burdur'da da Eridi

Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Ahmet Sipahi, Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, 8 ilçe başkanı ve bir İl Genel Meclisi üyesi, partiden istifa ettiğini açıkladı.

 

Sipahi, düzenlenen basın toplantısında, ''Parti içindeki statükonun Numan Kurtulmuş'a karşı olduğunu, Kurtulmuş'un genel başkan seçilmesinin ardından sistemli komplolarla karşı karşıya bırakıldıklarını'' öne sürdü.

Kurtulmuş'u engelleyerek milletle bütünleşen bir siyasi hareketin doğmasının engellenmeye çalışıldığını iddia eden Sipahi, ''Ancak kim ne yaparsa yapsın bu yürüyüşümüzü kimse engelleyemeyecektir'' dedi.

Sipahi, gelişmelerin Saadet Partisi içindeki yönetim anlayışında üslup farklılıklarını ortaya koyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Şu andan itibaren bu parti içinde birlikte siyaset yapma imkanımız kalmamıştır. Biz kişi ve kurumlara değil, önce milletimize, sonra tarihe ve sonra da Allah'a hesap vermeye inandık. Sayın Numan Kurtulmuş ile hem siyaset tarzımızı, hem de üslubumuzu mülkiyet ve saltanat ilişkileri ve geleneği yerine, bir medeniyet çerçevesinde fikri ve siyasi izlere dayandırmaya çalıştık. Bizim siyaset anlayış ve kavrayışımız tüm insanlığı kucaklamak ve milletimizle birlikte yapmaktır. Biz iddiası olan bir siyaset takip ediyoruz. İdeallerimizi gerçekleştirmek için mutlaka iktidar olmamız gerektiğine inanan siyasetçileriz. O bakımdan daima birleştirici ve bütünleştirici olmaya çalıştık, öyle de devam edeceğiz.''

Ahmet Sipahi, bundan sonraki süreçte Numan Kurtulmuş'un izleyeceği yapılanmada kendisine yardımcı olacaklarını açıkladı.

Sipahi ile Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav, 8 ilçe başkanı ve İl Genel Meclisi üyesi Şakir Okunakol, partiden istifa etti.

Etiketler :