Saadet il başkanı sert konuştu

Saadet il başkanı sert konuştu

Sakın bu ölüme de ‘kader’ demeye kalkmayın!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan:

Sakın bu ölüme de ‘kader’ demeye kalkmayın!

 

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, Tuzla Tersanesi’nde meydana gelen son ölümlü kaza için, “sakın bu ölüme de ‘kader’ demeye kalkmayın” uyarısında bulundu.

 

Tuzla Tersanelerinde bugüne kadar 134 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Erol Erdoğan, “Bugün 134’üncü işçinin öldüğü Tuzla Tersaneleri’ndeki kazaların ve ölümlerin sorumlusu hükümet ve tersane sahipleridir. Bunlara “kader” deyip kimse sorumluluklarını gizlemesin” dedi.

 

EROL ERDOĞAN’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

Tuzla Tersanesi’ndeki denetimsizlik ve ihmalden kaynaklanan ölümlere bugün bir yenisi daha eklenmiştir. Bu vesileyle henüz 23 yaşında kaza sonucu vefat eden Metin İnanır’a rahmet dilerken yaralanan Ramazan Kocatepe’ye de acil şifalar dilerim.

Bugün 134’üncü işçinin öldüğü Tuzla Tersaneleri’ndeki kazaların ve ölümlerin sorumlusu hükümet ve tersane sahipleridir. Bunlara “kader” deyip kimse sorumluluklarını gizlemesin.

Edindiğimiz bilgilere göre, tersane sahipleri çekme özelliği olmayan vinci bu amaçla kullanmaya kalkmış ve 15 işçiyi de seyyar kızağın altına sokmuştur. Ayrıca kendi tersanesinde olmayıp, yasak olduğu halde başka tersanenin vincini kullanan ve kullandırtan iki tersane sahibi de bu ölümden sorumludur.

Ölümler pahasına yasaları ihlal etme keyfiyetini bu tersaneler nereden bulmaktadır?

Hükümet, sürekli ölüm haberleriyle gündeme gelen Tuzla Tersaneleri’ni denetlemeyerek suça ortaklık etmiştir.

Hükümet öncelikle tersanelerle ilgili tüm hukuki ve idari sorumlulukları açıklamalıdır. 

Tuzla tersanesi ile ilgili;

-          Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın görev ve yetkileri nedir?

-          İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve yetki sınırları nerede başlar, nerede biter?

-          Tersane sahiplerinin can güvenliği ile ilgili alması zorunlu tedbirler nelerdir?

-          Bugüne kadar ölen 134 işçiden 133’ü taşeron işçidir. Sendikasız taşeron işçilerin çalıştırılmasının bu ölümlerdeki payı nedir? 

Hükümet, bu soruların cevabını kamuoyu ile acilen paylaşmak zorundadır.

 

SAADET PARTİSİ’NDEN ACİL TEDBİR ÖNERİSİ

Hükümet bir an evvel, yeni ölümlerin yaşanmaması için başta ilgili sendikalar ve sivil toplum ile bir araya gelip,  tedbirlerin tespiti ve bu tedbirlerin alınacağını birlikte kamuoyuna taahhüt etmelidir.  Bu konuda sendikaların inisiyatif almasını önemsiyoruz.

Bu acil tedbirin ardından, ihmalden dolayı tersane sahiplerinin yargılanması gerektiği gibi denetim görevini ihmal etmiş tüm idari personel yargı karşısına çıkarılmalı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da bir önceki ölümlerden bugüne alınmamış tüm tedbirlerin hesabını vermelidir.  Saadet Partisi olarak,   bu hususların takipçisi olacağız. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :