Saadet Liderinin Bayram Mesajı

Saadet Liderinin Bayram Mesajı

Saadet partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş bayram mesajı yayınladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş İslam Aleminin Kurban Bayramını kutladı ve  İslam dünyasında yaşanan acılara dikkat çekti.
 
SAADET PARTİSİ  GENEL BAŞKANI PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ’UN KURBAN BAYRAMI MESAJIDIR:

Bayramlar, paylaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği, en özel günlerdir. Bayramlar rahmet ve berekettir. Hoşgörü ve kardeşliktir, coşku ve sevinçtir.

Paylaşmanın, kucaklaşmanın, milleti millet yapan ortak değerlerde buluşmanın mutluluğunu yaşarız bayramlarda.

Ne var ki ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler sevinçlerimize hüzün, mutluluklarımıza gölge düşürmektedir.

İnsanlığın bir medeniyet krizine sürüklendiği, özgürlük, adalet, hoşgörü, hakça bölüşüm gibi en temel insani değerlerin, acımasız neoliberal politikalara kurban edildiği, İslam coğrafyası üzerinde tarihin en acımasız işgallerinin yaşandığı bir dönemden geçiyoruz.

Bu bayramda, Yüreğimiz Irak’tan  Afganistan’a, Filistin’den Çeçenistan’a,  İslam coğrafyasında akmaya devam eden gözyaşlarının, çekilen ızdırapların acısıyla dolu.

Gazeli yetimlerin, Bağdat’lı  annelerin, Afrikalı aç bebeklerin  feryadı  canımızı  yakıyor. 

İnsanlığın  yeni bir sese, yeni bir medeniyete ihtiyacı var. Bu medeniyet bizim medeniyetimizdir. Çünkü bizim medeniyetimiz İsmailinden vazgeçen İbrahimin medeniyetidir. Fırat’ın kenarında kaybolan kuzudan hesaba çekileceğini bilenlerin, bir kardeşinin ayağına batan dikenin acısını yüreğinde hissedenlerin medeniyetidir.

Hepimiz bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Enerjimizi, kısır çekişmelere değil Yeniden Büyük Türkiye’yi ve Adil Bir Dünya’yı kurmak için harcamalıyız.

Bunun içinde ülkemizi; özgür ve müreffeh bireyler üzerinde yükselen barış ve esenlik yurdu haline getirmek zorundayız.

Ama maalesef iktidar ve anamuhalefet başta olmak üzere bazı siyasi partilerin “Demokratik açılım” tartışmaları ile ilgili  ortaya koyduğu tavır ve üslup maalesef bu sorumluluktan uzaktır.  Kardeşlik ve esenlik ortamının tesisine yönelik umutları boşa çıkaracak niteliktedir. Nitekim bu yanlış üslup ve yaklaşım gerginlik ve kamplaşmaları arttırmış, milletimizi tedirginliğe sürüklemiştir. 

Daha birkaç gün  önce İzmir’de yaşanan olaylar bu yaklaşımın yanlışlığını açıkça göstermekte, Saadet Partisi olarak başından bu yana yaptığımız uyarı ve önerilerin haklılığını ortaya koymaktadır.

Bayram vesilesiyle bir kez daha çağrıda bulunuyor; bütün siyasileri; milletimizin sahip olduğu sağduyu ve asalete uygun davranmaya, kardeşlik ve dayanışmayı temin edecek siyasi üslup kullanmaya davet ediyorum.

Bayramlar fırsattır. Gelin uluslararası terör siyasetçilerinin aramıza ektiği fitne tohumunu hep birlikte ortadan kaldıralım. Ülkemizi karıştırmak, birlik ve esenliğimizi bozmak isteyen karanlık güçlerin oyunlarını boşa çıkaralım. Yumruk sıkmak yerine el sıkışalım.

Kutuplaşmak yerine kucaklaşalım. Gönüllerimizi barışa, huzura, kardeşlik ve esenliğe açalım.

Bu temenni ile milletimizin mübarek Kurban Bayramını kutluyor Bayramın, ülkemize, İslam Alemi’ne ve bütün insanlığa, huzur ve barış getirmesini diliyorum.” 

PROF. DR. NUMAN KURTULMUŞ

SAADET PARTİSİ  GENEL BAŞKANI

Etiketler :