Saadet Partili Karaduman: "Bütçenin milletimize hayır getireceği hiçbir tarafı yok"

Saadet Partili Karaduman: "Bütçenin milletimize hayır getireceği hiçbir tarafı yok"

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 2023 bütçesinin millete hayır getireceği hiçbir tarafının olmadığını öne sürdü.Karaduman,...

TBMM (AA) - Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 2023 bütçesinin millete hayır getireceği hiçbir tarafının olmadığını öne sürdü.

Karaduman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanan 2023 bütçesine dair değerlendirmelerde bulundu.

Milletin pahalılıktan, yokluktan, işsizlikten, refah seviyesi ve alım gücü düşüklüğünden, hukuksuzluktan, siyasetin yıkıcı ve ötekileştirici üslubundan oldukça şikayetçi olduğunu savunan Karaduman, insanların millete tepeden bakan değil, milletiyle kucaklaşan bir siyaset anlayışı ve "şahsiyetli bir dış politika" izlenmesini arzu ettiğini söyledi.

Karaduman, 20 yıldır ülkeyi yönetenlerin Türkiye'yi borç batağına sürüklediğini, vatandaşı bankalara adeta köleleştirdiğini, milletin hakkını faiz lobilerine aktardığını iddia etti.

Gelecek yıl bütçe açığının 659 milyar lira olmasının öngörüldüğünü ifade eden Karaduman, "Bu bütçede faiz lobilerine, rantiyecilere, dış güçlere, yandaş müteahhitlere kaynak var ama maalesef yatırıma, üretime, istihdama, kalkınmaya kaynak yok. 565 milyar liranın faize ayrıldığı bir bütçede 'aslan payını eğitime ayırdık' demek ne kadar gerçekçidir? Bu bütçenin insanımıza, milletimize hayır getireceği hiçbir tarafı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.