Saadet Partisi eriyor

Saadet Partisi eriyor

Kongre sonrasında Saadet Partisi'nde yaşanan istifalar devam ediyor...

Kongre sonrasında Saadet Partisi`nde yaşanan istifalar artarak devam ediyor.

Önümüzdeki günlerde 50`yi aşkın il başkanının istifa ederek Numan Kurtulmuş liderliğindeki yeni oluşuma katılacağı iddia ediliyor. 

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Erol Pekcan, Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un siyasete yeni bir soluk getirdiğini ifade ederek, SP'den istifa ettiğini açıkladı. Pekcan, "Kurtulmuş SP'ye yeni bir hava getirmişti, fakat istifa ettirdiler. Bizler de üzüntüyle kararımızı aldık ve arkadaşlarımızla partiden istifa ediyoruz." dedi.
Saadet Partisi'nde istifalar devam ediyor. Kocaeli'nde de SP İl Başkanı Erol Pekcan ile 7 ilçe başkanı ve 250 partili SP'den istifa etti. Pekcan, 26 Ekim 2008'de genel başkanlığa seçilen Numan Kurtulmuş'un partinin içinde bulunduğu duraklamayı kırdığını ve ivme kazandırdığını söyledi. Kurtulmuş'un Türkiye'nin umudu olmaya başladığı anda çeşitli güç odaklarının partiyi karıştırdığını belirten Pekcan, yaşanan hadiselere şu yorumda bulundu: "Ne var ki Türkiye'nin içindeki derin yapılar, dış mahfiller ve bir takım insanların bundan rahatsız olması karşılığında bu gün bu noktaya gelmiş bulunmaktayız."

"Genel başkanımız bunalıma giren Türk siyasetine büyük bir umut olmuştur.' diyen Pekcan, "Üslubuyla, beyefendiliğiyle ve içeriği ile gerçekten bu camianın yüzünü ak etmiştir. Siyasetin başını yerden kaldırmıştır ve Türkiye'nin umudu olmuştur." şeklinde konuştu. Pekcan, Kurtulmuş'un istifası ile ilgili şu görüşlere yer verdi: "Genel başkanımızın yapmış olduğu bu istişareler neticesinde artık camiamız içinde kavgalı bir siyasetin yürümeyeceğine, bunun yerine dostça bir ayrılığın olacağına karar vermiştir. Kendisi ve arkadaşları üzüntülü ve umut içinde Saadet Partisi'nden ayrılmıştır."

Pekcan, partili arkadaşları ile Numan Kurtulmuş'un izinden gideceklerini belirterek, resmen istifa ettiklerini dile getirdi. SP'den istifa ettikleri için üzüntülü olduklarını ifade eden Pekcan, "Biz de Numan Bey'in bu kararından sonra Kocaeli'nde görev yapan, özellikle bu camiada yetişmiş, geçmişte büyük hizmetler yapmış ve daha da önemlisi gelecek için umut olacak Kocaeli'ndeki kadroda yer alan arkadaşlarla üzüntü ile aldığımız bu kararı sizlerle paylaşıyor, Saadet Partisi'nden istifa ettiğimizi açıklıyoruz." diye konuştu.

Partiden maddi anlamda hiçbir şey almayacaklarını kaydeden Pekcan, "Numan Bey'in de ifade ettiği gibi maddi anlamda bir tükenmez kalemi dahi almayacağız. Manevi anlamda SP'nin mirasına sahip çıkacağız." diye sözlerini tamamladı.

Etiketler :