Saadet Partisi Kongreye Gidiyor

Saadet Partisi Kongreye Gidiyor

Saadet Partisi Kurtulmuş liderliğinde olağanüstü kongreye gidiyor

Saadet Partisi`nin vitrini değişiyor. Seçim sürecine kendisine yakın isimlerle girmeyi hedefleyen Numan Kurtulmuş, olağanüstü kongre ile parti içi muhalefetin Genel İdare Kurulu`ndaki etkisini azaltmayı hedefliyor.

Son günlerde kamuoyunda sıkça gündeme gelen
ve olası koalisyon formüllerinde ismi anılan Saadet Partisi Haziran ayında Olağanüstü Kongre`ye hazırlanıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada Saadet Lideri Numan Kurtulmuş`un bizzat ifade ettiği kongre ile ilgili hazırlıkların başladığına dair parti çevresinden haberler yayılmaya başladı.

Tüzük değişikliğine gidileceğinden ve GİK üyelerinin önemli bir kısmının yeniden belirleneceğinden Saadet kongresi başta AK
Parti olmak üzere siyasi çevrelerce yakından takip edileceğe benziyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın şimdiden iki danışmanını Saadet kongre sürecini takiple görevlendirdiği iddia ediliyor.

Saadet Partisi`nin olası bir baskın seçime hazır olmak istediği kongre kararı aldığı belirtildi. Numan Kurtulmuş, oyları yavaş yavaş yükselen partisinin kongreyle daha da güçleneceğini böylece meclise hazır bir parti olarak seçime girmek istediği şeklinde toplantıda konuştuğu ifade ediliyor.

Baraj sorunu yaşamamak için gerekli tanıtım, transfer ve şmaj çalışmalarının da yapılacağı Kongre`de Saadet Lideri Numan Kurtulmuş`un Genel İdare Kurulunda tabanın görmek istediği
yeni isimlerede yer vereceği ifade ediliyor.

GAZETEBOYUT  

 

Etiketler :