Saadet Partisi'nde kongre çağrısı

Saadet Partisi'nde kongre çağrısı

Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Yüksek İştişare Kurulu, Kurucular Kurulu, Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve 81 il temsilcileriyle bir araya geldi

Necmettin Erbakan, Saadet Partisi Yüksek İştişare Kurulu, Kurucular Kurulu, Gençlik Kolları, Kadın Kolları ve 81 il temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada, en kısa süre içerisinde büyük kongreye gidilmesi istendi.

Hacıbaba Lokantası'nda gerçekleşen toplantıyla ilgili olarak yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 11 Temmuz tarihinde gerçeklen kongrenin camia içerisinde birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi ve heycanlı çalışma bakımından zararlı bir kongre olduğu belirtildi. Kongrenin yersiz, zamansız ve gereksiz olduğu yönündeki görüşlerin doğru çıktığı ifade edilen açıklamaya şöyle devam edildi: "Yapılan istişarelerde mutabık kalınan listeye sadakat gösterilmemesi ve temel esaslarımıza uymayan bir takım davranış, görüş ve uygulamalar partimizin itibari açısından fayda getirmemiştir. "

Parti yönetimi tarafından 650 delegenin yeni bir kongre talebinin kabul edilmemesinin partiyi çalışmaz hale getirdiğini öne sürülen açıklamada, bir an önce kongre yapılması yönündeki taleplerinin parti yönetimi tarafından savsaklamasının güveni zedelediği kaydedildi.

Saadet Partisi'nin temel esaslarından saptırılarak diğer partilere benzemesine müsaade edilmeyeceği vurgulanan açıklamada, parti yönetiminin kısa bir zaman içerisinde büyük kongre tarihi belirlemesinin kanunları ve mahkeme kararlarının zorunlu bir gereği olduğuna belirtildi. Açıklamada, yapılacak kongre ile birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kucaklaşacağını kaydetti.

Açıklamanın sonunda ise "Camiamız müsterih olsun, huzur içerisinde yekvücut olarak heyecanla çalışma dönemine en kısa zamanda kavuşacağız."denildi

CİHAN

Etiketler :