Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu

Saadet Partisi'nde kongre tarihi belli oldu

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Saadet Partisi'nin olağanüstü kongresinin 17 Ekim tarihinde yapılacağını açıkladı

Numan Kurtulmuş ve ekibinin ayrılmasının ardından dün partinin istişare toplantısında konuşan Erbakan, 11 Temmuz 2010'da yapılan kongrenin faydalı değil, zararlı olduğunu vurguladı.

Yeni bir kongrenin zaruret haline geldiğini ifade eden Erbakan, “2011 seçimleri bizim için çok önemli. Onların dağları yerinden oynatacak güçleri de olsa da Allah’ın dediği olur” şeklinde konuştu. Daha önceki dönemlerde Milli Görüş’ün kalfalık hizmetinde bulunduğunu dile getiren Erbakan, “Şimdi ustalık hizmetlerimizi yapmaya geliyoruz. Yeni bir dünya kuracağız” dedi.

FARK YOKMUŞ

“Sürüden ayrılanı kurt kapar” diyen Erbakan, “Sıratı müstakimdan şaşmamak esastır” diye konuştu. Diğer partilere heves edip benzemenin adım adım helaka götüreceğini söyleyen Erbakan, 40 yıllık deneyimlerinin bunu gösterdiğini dile getirdi. Konuşmasında çelikleşme hareketinden bahseden Erbakan, “Çelikleşme hareketi seçimlerde iktidara gelmek için yapacağımız hamleler bakımından da büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu. Türkiye'deki tüm partilerin birbirine benzediğini dile getiren Erbakan, bir tek Milli Görüş'ün farklı olduğu görüşünü savundu. Erbakan, AK Parti ile CHP arasında da temelde bir fark bulunmadığını ileri sürdü.

GENEL BAŞKAN ADAYLARI ÖNERİLDİ

İl ve ilçe başkanlarının da söz aldığı toplantıda delegelerden kongre için Genel Başkanlık ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyelikleri için isim önerisinde bulunmaları istendi. Önerilen isimler arsında Mustafa Kamalak, Mustafa Özkafa, Arif Ersoy, Recai Kutan ve Fatih Erbakan isimleri öne çıktı. Delegelerin önerdiği isimler Yüksek İstişare Kurulu’nda değerlendirilecek

Etiketler :