Saadet Partisi'nden Pakistan'a yardım

Saadet Partisi'nden Pakistan'a yardım

Kurtulmuş, Pakistan'da sel felaketinde mağdur olanlara yardım için, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi'ne çek verdi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Pakistan'da sel felaketinde mağdur olanlara yardım için, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tarık Azizuddin'ne 25 bin 800 liralık çek verdi.

Kurtulmuş, Pakistan'ın Ankara Büyükelçiğini ziyaret ederek Azizuddin ile görüştü. Görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Kurtulmuş, Pakistan'daki sel felaketinin etkisinin gün geçtikçe daha da ortaya çıktığını belirtti.

Sel felaketiyle ilgili Büyükelçi Azizuddin'den bilgi aldığını anlatan Kurtulmuş, ülkede 20 milyona yakın insanın felaketten etkilendiğini söyledi.

Pakistan'a uluslararası camiadan da çeşitli yardımların yapıldığını, ancak bunların istenilen seviyede olmadığını ifade eden Kurtulmuş, Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik ve dostluk ilişkisine dikkati çekti.

Pakistan halkının Kurtuluş Savaşı döneminde yaptığı yardımların unutulmayacak niteliklete olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, Pakistan için uluslararası camianın uzun süreli bir yardım kampanyası düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Parti olarak Pakistan'da yaşanan sel felaketi nedeniyle her sene ramazan ayında büyükelçiler için düzenledikleri iftar programını iptal ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, ''Bu iftar programına harcayacağımız parayı, biraz daha üzerindeki bir parayı, Pakistan Büyükelçimize verdik. Bu sadece sembolik bir şeydir'' dedi.

Kurtulmuş, gazetecilerin sorusu üzerine çekin tutarının 25 bin 800 lira olduğunu da kaydetti.

Etiketler :