Saadet Partisinden sahipsiz hayvanlar için kanun teklifi

Saadet Partisinden sahipsiz hayvanlar için kanun teklifi

TBMM (AA) - Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, partisinin sahipsiz hayvanlara ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi

TBMM (AA) - Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, partisinin sahipsiz hayvanlara ilişkin hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını bildirdi.

Doğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, sahipsiz hayvanlar sorununun görmezden gelindiğini ve çözüm arayışlarına kulak tıkandığını söyledi. Bu sorunun çözüm yerinin TBMM olduğunu vurgulayan Doğan, sahipsiz hayvanlarla ilgili yeni bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Saadet Partisi olarak konuya ilişkin verdikleri kanun teklifinin detaylarını açıklayan Doğan, "Sokak köpekleri kısırlaştırıldıktan sonra tekrar sokağa bırakılamayacak. Kısırlaştırma ile kontrol altında tutulan sokak köpekleri uygun ortamlarda ömür boyu yaşayacak. Barınak ve bakımevlerinin yanı sıra yaşam alanları kurulacak. Bağış toplayan hayvansever kuruluşlar, barınak ve bakımevi kurmakla yükümlü olacak. Kedi ve köpeklerin izinsiz satışı engellenecek. Tüm evcil hayvanlar mikroçip ile kayıt altına alınacak. Tehlikeli yasak ırkların saldırılarından sahipleri sorumlu tutulacak. Tüm cezalar daha caydırıcı hale getirilecek." diye konuştu.

Saadet Partisi olarak insan hayatını merkeze alan ve hayvan refahını gözeten bir bakış açısıyla sahipsiz hayvan sorununu çözmekte kararlı olduklarını belirten Doğan, konuyla ilgili hazırladıkları raporu kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.