SAADET VE HÜDA-PAR İTTİFAKI

SAADET VE HÜDA-PAR İTTİFAKI

Ankara kulislerinde konuşulan bu ittifak Ak Parti ve BDP'nin guneydoğu hesaplarını alt üst edecek.

 

2014 yerel seçimler öncesi Ankara kulisleri bu ittifak söylentisiyle çalkalanıyor.
 
İddiaya göre Saadet Partisi (Saadet) ve Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) 2014 yerel seçimleri için Saadet Partisi çatısı altında "Milli Dava İttifakı" adıyla birlikte seçime girmeye hazırlanıyor.
 
Saadet Partisi ve Hüda-Par yetkilileri geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi genel merkezinde bir araya gelerek ittifak detaylarını konuştukları ve prensipte anlaşmaya vardıkları söyleniyor. 
 
Guneydoğu Hizbullah herekatı geçtiğimiz günlerde  Hüda-Par adıyla kurduğu siyasi partiyle siyaset sahnesinde ki yerini alarak, 2014 yerel seçimlerine Saadet Partisi çatısı altında "Milli Dava İttifakı" adıyla güneydoğu bölgesinde 3 il bazında Saadet Partisi'nin desteğini alarak seçime girecek.
 
Böylece Saadet Partisi; Diyarbakır,Batman ve Mardin'de Hizbullah hareketinin belirleyeceği adaylarla seçime girecek. Hizbullah hareketı ise Diyarbakır,Batman ve Mardin illeri dışında Türkiye geneli Saadet Partisi adaylarına destek verecek.
 
"Milli Dava İttifakı" Böylece guneydoğu bölgesinde muhafazakar kürt seçmenin oyu'nun tamamını alarak, bölgede ki Ak Parti ve BDP egemenliğini yıkmayı hedefliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum