Saadet'e İstanbul'dan büyük darbe

Saadet'e İstanbul'dan büyük darbe

Saadet Partisi’nden kopuşlar sürüyor. Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nden istifa etmesinin ardından başlayan istifa furyasına partinin İstanbul Gençlik Kolları da eklendi.

Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanvekili İhsan Sorar, yaptığı basın açıklamasında İstanbul gençliğini istifaya götüren gerekçeleri sıraladıktan sonra, “Ne geçmişin değerlerinden vazgeçtik ne de yeni üslup ve yönteme algımızı ve zihnimizi kapadık. Amacımız 40 yıllık siyasetimizi günümüzün diline uygun bir çerçevede milletimize sunma çabalarına katkı sağlamaktı. Numan Kurtulmuş’un ifadesiyle “değişmeden yenilenmeyi” esas aldık” dedi.

“1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesiyle başlattığı “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” siyasetimizi artık Saadet Partisinde yürütme imkânı kalmamıştır” diyen Sorar, 12 İl Başkan yardımcısı, 32 il yönetim kurulu üyesi, birçok ilçe başkanı ve 400’ü aşkın il gençlik kolları üyesiyle birlikte uzun yıllar emek verdikleri Saadet Partisinden istifa ettiklerini açıkladı.

SORAR’IN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

İstanbul İl Gençlik Kolları mensubu olarak uzun yıllardır Saadet Partisi çatısı altında görev yapmaktayız. Bu güne kadar Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un üslup ve yöntemini benimseyip Milli Görüşün 40 yıllık birikimini göz önünde tutarak siyaset yapmaya çalıştık. Ne geçmişin değerlerinden vazgeçtik ne de yeni üslup ve yönteme algımızı ve zihnimizi kapadık.

Amacımız 40 yıllık siyasetimizi günümüzün diline uygun bir çerçevede milletimize sunma çabalarına katkı sağlamaktı. Numan Kurtulmuş’un ifadesiyle “değişmeden yenilenmeyi” esas aldık. Temel iddialarımızdan asla vazgeçmeden her kesimle iletişim kurmaya çalıştık.

Fikri mücadeleden hiç ayrılmadık. Kişileri değil fikirleri savunduk. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmanın yolarını aradık. Zaman zaman bu çabalarımız gölgelenmek istense de kimseyi kırmadan ısrarla duruşumuzu koruduk. Bunca müdahaleye karşın son ana kadar vakarımızı bozmadık.

Kongre salonunda ve sonrasındaki gelişmeler hakkında yeni bir şey söylemek istemiyoruz. Yaşanan bütün olaylar siyasal tarihe ne yazık ki kara bir leke olarak düşmüştür.

1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkesiyle başlattığı “Yeniden Büyük Türkiye” ve “Yeni Bir Dünya” siyasetimizi artık Saadet Partisinde yürütme imkânı kalmamıştır.

Kimsenin kalbini kırmadan ve her şeye rağmen tüm haklarımızı helal ederek; şahsım ve 12 İl Başkan yardımcımız, 32 il yönetim kurulu üyemiz, birçok ilçe başkanı ve 400’ü aşkın il gençlik kolları üyesiyle birlikte uzun yıllar emek verdiğimiz Saadet Partisinden istifa ediyoruz.

Biz gençler, bundan sonra çalışmalarımıza Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un öncülük ettiği yeni medeniyet siyasetinde devam edeceğiz.

Tüm insanların özgürlüğü, adaleti ve refahı için var gücümüzle çalışmak; yeni ve adil bir dünyanın kuruluşuna katkı sağlamak adına Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un yanında olacağız.

Numan Kurtulmuş’la birlikte biz de kendimize, milletimize ve rabbimize söz veriyoruz: Firavunlaşmayacağız, Karunlaşmayacağız ve Bel’amlaşmayacağız. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Etiketler :