Saadet'in Kurtulmuş Bilançosu Ağır

Saadet'in Kurtulmuş Bilançosu Ağır

Numan Kurtulmuş'un SP'den istifasının ardından, bir çok partili, partisinden istifa etme kararı aldı. Kurtulmuş'un istifası Saadet Partisi'ne pahalayı mal oldu

Numan Kurtulmuş'un SP'den istifasının ardından, bir çok partili, partisinden istifa etme kararı aldı. Kurtulmuş'un istifası Saadet Partisi'ne pahalayı mal oldu.

Saadet Partisi’nden istifalar sürüyor. Kocaeli, Ordu, Bitli ve Batman’dan sonra yurdun değişik bölgelerinden de istifalar geldi. Sivas’ın Akıncılar ilçesinde Saadet Partisi İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin partiden istifa ettikleri bildirildi. 29 Mart 2009 tarihindeki yerel seçimlerinde Akıncılar ilçesinde Saadet Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olan Murat Sevinç, seçimlerin ardından Saadet Partisi Genel Merkezince Akıncılar ilçesinde parti başkanlığı görevine geldi.
 

Konu hakkında açıklama yapan Saadet Partisi Akıncılar İlçe Başkanı Murat Sevinç, veliahtlık dönemlerinin yaşanmasının üzücü olduğunu söyleyerek, “Numan Kurtulmuş’a yapılan haksızlıklar ve çirkin siyaset zihniyeti taşıyanlarla aynı kulvarda olmaktan uzak duracağız. Babadan oğula geçen veliahtlık dönemlerinin hâlâ yaşanması üzücü. Unutulmamalı ki; Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nin başına geçtikten sonraki Türkiye genelindeki oy oranı yüzde sekizlere geldi” dedi.
 

BİNGÖL’DE TOPLU İSTİFA

Saadet Partisi Bingöl’ün Genç İlçe Teşkilatı’nın topluca istifa etme kararı aldığı belirtildi. Saadet Partisi Genç İlçe Başkanı Yusuf Afşin, partilerinden topluca istifa etme kararı aldıklarını belirtti. 5 Ekim 2010 günü SP Bingöl İl Başkanlığı binasına gelerek il teşkilatı ile birlikte istifa edeceklerini belirten Afşin, Numan Kurtulmuş’un genel başkanlığını yapacağı yeni partide görev alacaklarını söyledi. Afşin, teşkilat olarakNuman Kurtulmuş’un genel başkanlığını yapacağı partide görev alacağız” dedi.
 

DÜZCE İL BAŞKANI DA ISTIFA ETTI

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Selahattin Aydın da partisinden istifa etti.
Aydın, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, görevinden ve parti üyeliğinden istifa etme kararı aldığını ve dilekçesini Saadet Partisi Genel Merkezi’ne ilettiğini söyledi. Aydın, istifa öncesi, teşkilat üyeleri ve il yönetim kurulu üyeleriyle toplantı yaptıklarını ifade ederek, ''Yönetim kurulu olarak toplandık. Ben il başkanlığından ve parti üyeliğinden istifa ediyorum. Herkes kararını kendisi vermelidir. Benimle birlikte 6 yönetim kurulu üyemiz ile kadın kollarından birkaç arkadaşımız da istifa dilekçelerini sundular'' dedi.
 

ELAZIĞ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

SP’den ayrılan son isim ise SP Elazığ İl Başkanı İlyas Keskin oldu. İlyas Keskin, partide yaşanan olumsuz durum nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Keskin, yaptığı basın açıklamasında 11 Temmuz'da yapılan olağanüstü kongreden bu yana görülen tabloda bir türlü düzelmenin olmaması nedeniyle partideki 37 yıllık çalışma hayatına son verdiğini kaydetti.
 

KURTULMUŞ, YOLUNA ‘MEDENIYET SIYASETI HAREKETI’ ILE DEVAM EDECEK

Bu arada Saadet Partisi'nden ayrılan Numan Kurtulmuş, partileşme çalışması öncesinde ekibiyle birlikte yürüttüğü siyasi hareketinin ismini; ''Medeniyet Siyaseti Hareketi'' olarak belirledi.
 

Etiketler :