Saadet'te sakallı ajan korkusu

Saadet'te sakallı ajan korkusu

Erbakan'ı ziyaret eden Numan Kurtulmuş'tan alarm sözler: Hocam Saadet'e sakallı ajanlar doluşacak

Dün Necmettin Erbakan'la bir araya gelen Numan Kurtulmuş adeta SOS verdi...

Kongre sonrası artan kavgaların ardından önceki gece sürpriz biçimde bir araya gelen Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan ile SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş arasındaki 3.5 saatlik görüşmenin ana gündemini İstanbul'daki iftarda yaşanan olaylar ve olağanüstü kongre tarihi oluşturdu.

Milliyet'ten Abdullah Karakuş'un haberine göre Kurtulmuş ve SP’liler, iftarlarda başlayan olayları gündeme getirerek Erbakan’ın duruma müdahale etmesini istedi.

Erbakan’ın “açıklama yaptım” demesi üzerine SP’liler, “Yaptığınız açıklama yetmez. Net bir şekilde bu olayları tasvip etmediğinizi açıklamanız gerekiyor. Çünkü siz genel başkanı istemediğinizi belirterek bu olaylara bir zemin hazırladınız. Bölünmeler olabilir, çatışmalar olabilir. Hatta bizi parçalamak için gizli servisler sakal bırakıp aramıza girebilir. Bunu mu istiyorsunuz? Ölüm tehditleri alıyoruz” diye konuştu.

Necmettin Erbakan ise, çatışmaların olmasını istemediğini belirterek, “Siz hocanızı 40 yıldır tanımıyor musunuz? Ben böyle şeyler ister miyim? Geçmişte bilirsiniz olayları önlemek için neler yaptık. Bu tip olayların içinde olduğumuzu nasıl düşünürsünüz?” dedi. 

 

HOCAM EŞİMLE BANA ÇATAL ATTILAR!
Vatan yazarı Aydın Ayaydın Erbakan-Kurtulmuş görüşmesinin perde arkasından ilginç bir anektoda yer verdi.
Kurtulmuş:Erbakan'a olaylı iftar için 'Hocam eşimle otururken bize çatal, bıçak fırlatanları daha sert protesto etmeliydiniz
Erbakan: Haklısınız

KAVGANIN ARDINDAN YENİ OLUŞUM MU?

Öte yandan Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre Bu arada SP’deki kavganın altından sağda yeni oluşum planı çıktı. SP’de Genel Başkan Numan Kurtulmuş’u devirmek için düğmeye basan Necmettin Erbakan’ın, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile birlikte sağda yeni bir “şemsiye” oluşum planladığı iddia ediliyor. Kulislerde, Erbakan’ın Kurtulmuş’a yönelik öfkesinin altında da ana omurgasını DP-SP ve BBP ile birlikte Abdüllatif Şener’in TP’sinin oluşturduğu bu planını sekteye uğratmasının yattığı konuşuluyor.

Erbakan’ın, Kurtulmuş ile olan kavgasını kesin olarak kaybetmesi halinde ekibiyle birlikte ayrılıp, planını ya kuracağı yeni bir partide ya da Şener’in liderliğindeki TP çatısı altında sürdürebileceğinden de söz ediliyor. Kısa bir süre önce Erbakan ile sürpriz bir biçimde bir araya gelen Şener’in önümüzdeki günlerde de Demirel ile görüşeceği belirtiliyor.

Etiketler :