Sabah namazına giderken öldürüldü

Sabah namazına giderken öldürüldü

İstanbul'da sabah namazına giderken vurularak öldürülen Tamer Koç Ordu'da toprağa verildi.

İstanbul Ümraniye'de sabah namazına gitmek için evinden çıktıktan sonra başının arkasından tek kurşunla vurulan Tamer Koç (28), Ordu'nun Gülyalı ilçesinde dualarla toprağa verildi. Tamer Koç, arkasında eşini ve vurulduğu günün akşamında dünyaya gelen oğlu kaldı. Acılı aile doğduğu gün yetim kalan bebeğe babasının adı olan Tamer adını verdi.

Tamer Koç, Ordu'nun Gülyalı ilçesine bağlı Mustafalı Köyü Köse Mahallesi'nde dualarla, gözyaşları arasında toprağa verildi. İstanbul Ümraniye'de ellerindeki ruhsatsız silahla önce teneke kutulara daha sonra "acaba vurabilir miyiz?" diyerek sabah namazına giden Tamer Koç'a (28) ateş ederek başından vurup öldüren Ramazan Y. (32) ile Savaş M. (33) yakalandı.

Tuzla'da bir televizyon fabrikasında çalışan Tamer Koç, sabah namazını kılmak için evden çıktı. Ancak başının arkasına kulak kısmından isabet eden 7.65 çapında bir mermiyle vurularak öldürüldü. Olay yerinde 3 boş kovan bulundu ve Tamer Koç'un kovanların dağılma mesafesinden yüz metre kadar takip edildiği belirlendi. Polis çevrede bulunan güvenlik kameraları incelenmesinde bir su firmasına ait minibüsün sabah saat 06.00 sıralarında bölgede dolaştığı belirlendi. Firma ile irtibata geçen polis, minibüsü Savaş M.'nin kullandığını belirledi. Polisin evinde sarhoş olarak bulduğu Savaş M. Akşamdan beri içki içtiklerini, arkadaşı Ramazan Y.'nin ruhsatsız silahıyla gece boyunca önce havaya, daha sonra teneke kutulara, elektrik direklerine ateş ettiğini söyledi.

Savaş M. Ramazan Y.'nin yolda yürüyen bir şahsı göstererek "Acaba onu vurabilir miyim" diyerek ateş ettiğini belirtti. Su firmasında dağıtıcı olarak çalışan Savaş M., "Ona adamı vurduğunu ve yere düştüğünü söylediğimde bana 'Hasta olduğu için düşmüştür' cevabını verdi. Minibüsle yanlarına gittiğimizde başındaki kanı görüp oradan kaçtık" dedi. Bunun üzerine polis, Ramazan Y.'yi de gözaltına aldı. Ramazan Y.'nin evinde yapılan aramada 7.65 çapta ruhsatsız bir silah ele geçirildi.

Cinayet Büro Amirliği'ne getirilen Ramazan Y. ve Savaş M. hala alkolün etkisinde oldukları için saatler sonra ayıldıklarında ifade verebildi. Daha önceden gasp ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından poliste kaydı olan Ramazan Y., hedef gözeterek ateş etmediğini rastgele açtığı ateş sonucu yolda yürüyen bir kişi öldürmüş olabileceğini söyledi. Ramazan Y. "Rastgele havaya ateş ediyordum. Çok sarhoştum ne yaptığımı hatırlamıyorum." dedi.

Ne ailesini ne de kendisinin hiç kimse ile husumetinin bulunmadığını ifade eden Tamer Y'nin yakını Atilla Yüce, "Bu bizim için çok büyük bir imtihan oldu. Gerçekten çok acı bir durum. Biz daha iyi bir güvenlik olmasını bekliyoruz. Herkesin kendini güvende hissettiği bir güvenlik ortamı hakkıdır diye düşünüyoruz. Onun öldürüldüğü gün ilk evladı dünyaya yetim geldi. Gerçekten ailesinin acısı, bizlerin acısı çok büyük. Artık adaletin yerine gelmesini, ve benzer hiçbir olayın yaşanmaması için önlemlerin alınmasını bekliyoruz." dedi.

 

Etiketler :