Sabahattin Zaim Kültür Merkezi açıldı

Sabahattin Zaim Kültür Merkezi açıldı

Ümraniye belediyesi tarafından yaptırılan Sabahattin Zaim Gençlik ve Kültür Merkezi’nin açılışı düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sabahattin Zaim Gençlik ve Kültür Merkezi’nin resmi açılışı, düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Celal Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, merhum Sabahattin Zaim’in oğlu Yar. Doç. Dr. Halil Zaim, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, İstanbul İktisatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Halis Yunus Ersöz, Sabahattin Zaim Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ÜMRANİYE KÜLTÜR SANATIN ADRESİ OLDU”


Törende bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, göreve geldikleri günden bugüne kadar kültürel ve sosyal belediyecilik alanlarında dev hizmetlere imza attıklarını söyledi. Klasik belediyecilik hizmetlerinde rekorlara imza attıklarını hatırlatan Başkan Hasan Can, kültüre, sanata ve düşünceye her zaman büyük önem verdiklerini belirtti. Başkan Can, konuşmasında şunlara değindi:


‘Sosyal, kültürel ve sanatsal alanlarda birbirinden önemli projeleri hayata geçirdik. Kalıcı hizmetler gerçekleştirmeyi hedefleyen bir belediye olarak, yarınlara yatırım yapmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde Ümraniye’de kültür merkezi yoktu. 5 yıl gibi kısa bir sürede Ümraniye’ye 15 kültür merkezi kazandırdık. Ümraniye şimdi Anadolu yakasının kültür ve sanat merkezi olarak anılıyor. Yaptırdığımız kültür merkezi ve bilgi evlerine ülkemizin sanat, fikir ve ilim adamlarının isimlerini veriyoruz. Merhum Sabahattin Zaim, gerek kişiliği ve gerekse verdiği hizmetlerle adını duyurmuş örnek bir insandı. Adını kültür merkezimizde yaşatmak bizim için mutluluk vericidir. Ümraniye’mizi modern ve çağdaş bir kent görünümüne kavuşturmanın yanında, kültür ve sanat merkezi haline getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.’

Törende bir konuşma yapan merhum Sabahattin Zaim’in oğlu Yar. Doç. Dr. Halil Zaim de, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti.


İçerisinde derslik, kütüphane ve bilgi evi bulunduran kültür merkezi, 200 m2 kapalı alana sahip. 2 katlı olan kültür merkezi binası, Safranbolu evleri tarzındaki mimarisiyle dikkat çekiyor.

Etiketler :