Sabahın 4'ünde sıraya girdiler

Sabahın 4'ünde sıraya girdiler

Nüfus Müdürlüğü önünde sabah saat 04.00'ten itibaren sıraya giren vatandaşlar, metrelerce uzayan kuyruklar oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 29 Mart yerel seçimlerinde TC Kimlik numarası şartı getirmesinin ardından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlükleri'nin önlerinde metrelerce uzayan kuyruklar oluştu. Müdürlükler gece geç saatlere kadar mesai yaparken sabah saat 7.00'de iş başı yapmaya başladı. Nüfus müdürlükleri önündeki kuyruklar seyyar satıcıların ve simitçilerin de yüzünü güldürdü.
Yüksek Seçim Kurulu'nun nüfus cüzdanlarında T.C Kimlik Numarası olmayanların oy kullanamayacağı yönündeki açıklamaları vatandaşları gece yarıları sokaklara döktü. Kimliğini değiştirmek isteyenler erkenden Nüfus Müdürlüklerine akın ederken, sabah saat 04.00'ten itibaren nüfus müdürlükleri önünde kuyruklar başladı. Kimliklerini yenilemek için Konya'da Selçuklu İlçe Nüfus Müdürlüğü önünde sabah saat 04.00'ten itibaren sıraya giren Halit Dede, sabah 8'de sıraya girmiş. YSK'nın çok geç kaldığını ve vatandaşlarını mağdur ettiğini dile getiren Halit Dede, işyerini kapatarak nüfus cüzdanını değiştirmek için kuyruğa girdiğini belirterek, "Başbakanımız bu konuya el atmalı. Binlerce kişi mağdur. Birçok kişi işyerini kapatıp kuyruğa giriyor. Ben daha sıra bile alamadım. Sabahın erken saatinde geldim" dedi.


İsmail Tuncel ise sabah saat 04.00'te nüfus müdürlüğüne geldiğini ifade etti. Oturduğu evin nüfus idaresine uzak olması nedeniyle sabah geç kalmamak için ablasının evinde kaldığını dile getiren Tuncel, "Kahvaltı yapmadım. Buradaki birçok kişi de kahvaltısını yapmadı. Açlıktan ayakta duracak halim kalmadı. Ben de kızdım gidiyorum. Oy vermek için vatandaş bir sürü fedakarlık yapıyor. Vatandaş olarak oy atmak için ben can atıyorum. Oy vermeyeceğim. Madem böyle bir konu vardı seçimden bir ay önce açıklama yapacaklardı." diye konuştu.


Nüfus müdürlükleri önündeki kuyruklar vatandaşları zor durumda bırakırken, seyyar satıcıların yüzü güldü. Sabahın erken saatlerinden itibaren kaymakamlık önünü mesken tutan simitçi Zeki Aydın(13), öğleye kadar 150 simit sattığını söyledi. Satışlardan memnun olduğunu kaydeden Aydın şunları söyledi: "Satışlar çok iyi. İki gündür simit satışlarından memnunum. Seçim için kuyruğa giriyorlar."


Selçuklu Nüfus Müdürlüğü yetkilileri ise günlük 2 bin kişinin müracaatta bulunduğunu açıkladı. Gece geç saatlere kadar çalıştıklarını kaydeden ilgililer, "Sabah saat 7.00'de mesaiye başlıyoruz. Akşam saat 21.00'e kadar çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :