Sabah'tan 'Habertürk' bombası

Sabah'tan 'Habertürk' bombası

Sabah gazetesi, Habertürk gazetesi ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. Gazete, Mesut Yılmaz'ın kuzeni ünlü borsacı Mehmet Kutman'ın Gazeteport grubunun gizli patronu olduğunu, adamlarının ise Habertürk'ü sardığını belirtti.

İşte Sabah gazetesinin o haberi:

Mesut Yılmaz'ın kuzeni olan ünlü borsacı Mehmet Kutman'ın faiz lobisini savunan ve hükümete ağır eleştiriler getiren Gazeteport grubunun gizli patronu olduğu ortaya çıktı. Kutman'ın medyasında üst düzey görev yapan isimler Habertürk'te de köşebaşlarına sızmış
 
Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın kuzeni ve Global Yatırım Holding'in patronu ünlü borsacı Mehmet Kutman'ın gizli medya patronu olduğu ortaya çıktı. Mehmet Kutman'ın, Habertürk gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Semerci'nin sahibi göründüğü Gazeteport ve TheLira internet siteleri ile aynı gruba bağlı Radyo Moda ve Radyo 24'ün gerçek sahibi olduğu belgelendi. Bağımsız yayıncılık sloganıyla açılan, yıllardır yayında olan Gazeteport adlı site ile diğer yayın organları faiz lobisine ve CHP'ye yakın yayınlarıyla biliniyor. Söz konusu yayın organlarının sahibi olarak görülen Yavuz Semerci ise Habertürk'teki köşe yazılarında da benzer konular işliyor. Grubun televizyonlarında program yapan Semerci aynı zamanda Habertürk'ün şu andaki yayın yönetmeni olan Fatih Altaylı'ya da en yakın isimlerden biri olarak tanınıyor. Altaylı 2007'de SABAH'taki işine son verilişinin ardından bir süre, Mehmet Kutman'a ait olduğu yeni ortaya çıkan Gazeteport adlı sitede köşe yazarlığı yapmıştı. Söz konusu medya şirketinin eski yönetim kurulu üyeleri arasında geçen hafta tefecilik iddiaları nedeniyle Habertürk'ten atılan Gazi Erçel de görünüyor. 
 
Bilanço dipnotunda var 
 
Habertürk yazarı ve Gazeteport'un Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Semerci'nin şirketinin asıl sahibinin borsadaki usulsüz işlemleri nedeniyle hakkında SPK tarafından birçok kez dava açılan Global'in patronu Mehmet Kutman olduğu ise ayrıntılarda yer alıyor. Global Yatırım Holding tarafından borsaya gönderilen dönem sonu bilançolarının dipnotlarında şirketin iştirakleri arasında Sem Yayıncılık adlı bir medya şirketi de gösterildi. Bilanço dipnotundaki bilgilere göre Gazeteport'un sahibi konumundaki Sem Yayıncılık'ta yüzde 62.4'lük hissenin sahibi Global Yatırım Holding. Yine bilanço dipnotlarına göre Global Yatırım'ın Gazeteport'a ortaklığı sitenin yayına başladığı 2007 yılına dayanıyor. 
 
Çok karışık işler
 
Gazeteport ve TheLira internet sitesiyle Radyo Moda ile Radyo 24'ün sahibi konumundaki Sem Yayıncılık'ın, Mesut Yılmaz'ın kuzeni ve Global Yatırım Holding'in sahibi ünlü borsacı Mehmet Kutman çıkması, enteresan ilişkiler yumağını da beraberinde getirdi. Karışık ilişkiler 2005'te yapılan Galataport özelleştirmesine kadar dayanıyor. 2005-2007 arasında Vatan gazetesinde köşe yazarlığı, ekonomi müdürlüğü ve yayın yönetmenliği yapan Yavuz Semerci, o dönemde hem Galataport ihalesini İsrailli Sami Ofer'le birlikte kazanan Mehmet Kutman hem de Sabah-atv'nin sahibi olan ve şirketlerini halka açmak için başvuruda bulunan Turgay Ciner'le ilgili birçok haberle yazıya imza attı. O dönem SABAH'ın yayın yönetmeni olan Fatih Altaylı da kendi gazetesinde Galataport hakkında benzer yayınlar yaptı. Bu yayınlardan sonra Galataport ihalesi iptal edildi ve Ofer ile Kutman kârlı bir işten oldu (Kutman'ın, Galataport ihalesini iptal ettiren Yavuz Semerci'yle neden ortak olduğu ise ayrı bir soru işareti.) 
 
Her yerden Erçel çıkıyor 
 
Öte yandan Turgay Ciner, Yavuz Semerci'nin Vatan gazetesindeki yayınları nedeniyle Sabahatv'yi halka açamadı ve bir süre sonra TMSF Sabah-atv'ye el koydu. O dönemde SABAH'ın yayın yönetmeni olan ve Yavuz Semerci'ye karşı ağır yazılar yazan Fatih Altaylı da işini kaybetti. Altaylı'nın medyaya dönmesi ise tüm kavgalarına rağmen Yavuz Semerci'nin Mehmet Kutman'la ortak kurduğu Gazeteport aracılığıyla gerçekleşti. Altaylı 2007 Temmuz'unda, Yavuz Semerci'ye şükranlarını sunduğu bir köşe yazısıyla Gazeteport'ta yazmaya başladı. Böylece Mehmet Kutman Galataport'un özelleştirmesinde kendi adına yayın yapan Yavuz Semerci'nin dışında Fatih Altaylı'nın da patronu oldu. Aynı dönemde sitenin yazarları arasında dikkat çekici bir isim daha yer aldı. O isim aynı zamanda Gazeteport'un sahibi olan Sem Yayıncılık'ta da Yönetim Kurulu üyesi üyesi gözüken eski Merkez Bankası Başkanı Gazi Erçel'di.
 
Dükkân içinde dükkândan Ciner'in haberi var mı?
 
Üçlünün yolu daha sonra Turgay Ciner'in kurup, Fatih Altaylı'yı başına getirdiği Habertürk gazetesinde kesişti. Yavuz Semerci ve Gazi Erçel Habertürk'te köşe yazıları yazmaya başladı. Son olarak Gazi Erçel'in ortağı ve yönetim kurulu başkanı olduğu Yeditepe Faktoring'in tefecilik tarzı uygulamaları nedeniyle 12 ayrı KOBİ tarafından dava edilmesi olayı SABAH Ekonomi sayfalarına yansıyınca gazete bu isimle geçen hafta yollarını ayırdı. Turgay Ciner'e ait Habertürk gazetesinde Fatih Altaylı hâlâ genel yayın yönetmeni, Yavuz Semerci ise köşe yazarı olarak çalışıyor.
 
Kaynak: SABAH

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.