Sadakataşı Derneğinden Lübnan'da bir anaokulu ile 800 aileye kış yardımı

Sadakataşı Derneğinden Lübnan'da bir anaokulu ile 800 aileye kış yardımı

Sadakataşı Derneği, elektrik kesintilerinin 20 saati aştığı Lübnan'da bir anaokuluna güneş enerjisi paneli kurdu, ihtiyaç sahibi 800 aileye...

BEYRUT (AA) - Sadakataşı Derneği, elektrik kesintilerinin 20 saati aştığı Lübnan'da bir anaokuluna güneş enerjisi paneli kurdu, ihtiyaç sahibi 800 aileye de kış yardımında bulundu.

Türkiye'den gelen ve aralarında Üsküdar Belediyesinden başkan yardımcılarının da yer aldığı Sadakataşı Derneği gönüllüleri, üç gün boyunca Lübnan'ın farklı kentlerinde yardım dağıtım faaliyetleri gerçekleştirdi.

Suriyeli ve Filistinli mültecilerin zor şartlarda yaşadığı kampları ziyaret ederek battaniye, odun ve mazot ile nakdi zekat yardımı dağıtımı yapan heyet, aralarında Türkmenlerin de bulunduğu ihtiyaç sahibi Lübnanlı ailelere de yardım ulaştırdı.

Son olarak başkent Beyrut'taki Filistin mülteci kampı Burc el-Baracna'yı ziyaret eden heyet, kampta yaklaşık 200 öğrencinin eğitim aldığı El Aksa Anaokulu için dernek tarafından yaptırılan güneş paneli sisteminin açılışını gerçekleştirdi.

Sadakataşı Derneği tarafından 2017'de yaptırılan El Aksa Anaokulunda yaklaşık 200 Filistinli çocuğun eğitim gördüğünü dile getiren Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, ülkedeki elektrik kesintileri nedeniyle ısınma ve aydınlanma ihtiyacını karşılayamayan okul için yaptırılan güneş enerjisi sisteminin bu sorunu çözeceğini ifade etti.

Lübnan'ın kuzeydoğusundaki Arsel bölgesinde yaşayan Suriyeliler için de kış mevsimi, çadırlarının dayanıksız olması ve sobalarını yakmak için mazot bulamamaları nedeniyle çetin geçiyor.

İsrail'in kurulduğu yıl olan 1948'de ülkelerinden sürülen Filistinlilerin yanı sıra Lübnanlılar da ekonomik kriz ve elektrik kesintileri nedeniyle zor günler geçiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.