Saddam gitti 85 bin Irak'lı öldü

Saddam gitti 85 bin Irak'lı öldü

Amerika, Irak'a özgürlük yalanlarının blançosu giderek artıyor. İşte insanın tüylerini ürperten özgürlük(!) yalanı;

Irak İnsan Hakları Bakanlığı, 2004-2008 döneminde bombalar, cinayetler ve çatışmalar nedeniyle en az 85 bin kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İnsan Hakları Bakanlığının açıklamasında, bombalamalar, suikastlar, adam kaçırmalar ve zorla yerinden etmeler gibi terörist saldırılarla yasa dışı grupların bu korkunç rakama yol açtığı belirtildi. Açıklamada, "Bu rakamlar, Irak'ta normal yaşamın ihlali ve terörizmin etkisi hakkında bir tablo çizmektedir" ifadesi kullanıldı.

Irak Sağlık Bakanlığının ölüm belgelerine dayanan bakanlık açıklamasında, 2004 yılından, 2008 Ekim ayı sonuna dek en az 85 bin kişinin öldüğü, 147 bin 195 kişinin de yaralandığı kaydedildi. Açıklamada, bu rakamlarda sivil ya da askeri kayıplar konusunda ayrıma yer verilmedi.

Aynı zaman zarfında kimliği belirsiz 15 bin ceset bulunduğu ifade edilen açıklamada, 2003'den beri öldürülen ve ailelerinin teşhis edemediği binlerce Iraklının kimliği belirsiz kişiler mezarlığına gömüldüğü kaydedildi.
İnsan Hakları Bakanlığından bir yetkili, söz konusu raporun yaklaşık 10 bin kişi olduğu farz edilen kayıp sayısını kapsamadığını belirtti.

Akademisyenler ve barış yanlılarınca kurulan "Iraq Body Count" ise 2003 yılından Kasım 2008'e kadar 88 bin ila 97 bin arasında sivilin öldüğünü belirtiyor.


Etiketler :