Saddam'ın kızı: IŞİD'in zaferleri beni çok mutlu ediyor

Saddam'ın kızı: IŞİD'in zaferleri beni çok mutlu ediyor

IŞİD'in başındaki isimlerden biri Saddam'ın yakalanamayan tek adamı İzzet İbrahim El Düri çıktı. İdam edilen liderin kızı Ragad ise "İzzet amcamın zaferleri beni çok mutlu ediyor" dedi

SADDAM'IN asılmasının ardından Ürdün'de Kraliyet ailesinin korumasında sürgün hayatı yaşayan ve babasının davasında avukat heyetinin başında bulunan hukuk fakültesi mezunu Raghat Hüseyin, Londra'da yayınlanan Arap gazetesi El Kuds el Arabi'ye konuştu. Ragad Hüseyin, "Irak'ta kazanılan zaferler beni çok mutlu ediyor. İzzet amcanın (Saddam'ın sağ kolu İzzet İbrahim el Duri) birliklerinin de isyancılara katılmış olması çok güzel bir gelişme. Bir gün Irak'a dönebilmeyi çok istiyorum. Babamın ruhuna Fatiha okuyorum ve Tikrit kurtarıldığı için şükrediyorum" ifadelerini kullandı.

ABD İÇİN ÇALIŞIYORDU İDDİASI
Ragad'ın kızı Harir de Irak'taki gelişmelerden memnuniyet duyduğunu, özellikle Tikrit kentinin ele geçirilmesinden ötürü çok sevindiğini ifade etti.
ABD'nin ülkeye müdahalesinin ardından kurulan Irak Hükümeti, devrik lider Saddam Hüseyin'in Ürdün'de yaşayan kızı Ragad'ı arananlar listesine almıştı. Ragad'ın 'amcam' dediği İzzet İbrahim el Duri ise Saddam'ın yardımcısı olarak görev yaparken, ABD'nin Irak'ı işgali sırasında Saddam'dan sonra en çok aranan isimdi. Duri, Irak'taki Baas rejiminin üst kadrosunda yakalanamayan tek kişi olarak dikkat çekmişti. IŞİD kuruluşunda Saddam'ın eski askerlerini organize ettiği iddia edilen Duri, 2006'da ülkedeki Baas'ın lideri olmuştu. Duri'nin ABD tarafından yakalanmayan Saddam rejiminin tek yetkilisi olması onun ABD adına çalıştığı şeklinde de yorumlanmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.