Sağanak yağmur Gaziantep'i göle çevirdi

Sağanak yağmur Gaziantep'i göle çevirdi

Üç gündür Gaziantep'te etkili olan sağanak yağış, şehirde hayatı durma noktasına getirdi. İlin en işlek caddesi İpekyolu göle döndü.

Onlarca araç, sel sularında mahsur kaldı. 100'ü aşkın vatandaş, itfaiye ekipleri tarafından bot ve iş makineleriyle kurtarıldı. İslahiye ilçesinde sel sularına kapılan Ali Uysal (40) hayatını kaybetti. Yaralı kurtulan Emine ve Nurgül Dinler ise hastaneye kaldırıldı. Sel felaketi Siirt'te de etkili oldu. Baykan ilçesinde dere sularına karışan Muhabbet İltekin (50), kayboldu.

Gaziantep'te önceki gece şiddetini artıran yağış, Kayaönü, Yeni Adliye ve Yeşilova köprülü kavşaklarını sular altında bıraktı. Köprülü kavşağın altgeçidinde, öğrencileri taşıyan 2 otobüs, 2 minibüs ve bir otomobil suya gömüldü. Yolcular, koltukların üzerlerine çıkarak kurtarılmayı bekledi. E-90 karayolunda da araçlar uzun kuyruklar oluşturdu. Sel sularının yükselmesiyle aracının içerisinde mahsur kalan bir vatandaş, yüzerek kurtulmayı başardı. Özel halk otobüsleri ve yolcu otobüslerinin de sel suları arasında kaldığı kavşakta yolcuların ıslanmamak için sarf ettiği çaba ilginç görüntüler oluşturdu.

Ulaşıma kapanan yolu trafiğe açmak için harekete geçen belediye ekipleri, içerisinde öğrencilerin de bulunduğu 100'den fazla kişiyi bot ve iş makineleriyle kurtardı. Ekiplerin saatler süren çalışması sonucu İpekyolu, su boşaltma faaliyetinden sonra trafiğe açıldı. Ali Fuat Cebesoy Bulvarı üzerinde bulunan bir apartmanın da istinat duvarı çöktü. Duvarın çökmesi sonucu iki araç kullanılamaz hale geldi. Duvarın hemen yanında bulunan bir minibüsün çekici yardımıyla aşağı düşmesi engellendi.

Bu arada Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Boğaziçi beldesinde, 5 yıl önce DSİ tarafından yağmur sularını engellemesi için yapılan taş set, aralıksız devam eden yağış sebebiyle parçalandı. Kurna Mahallesi'nde oturan Ali Uysal (40) sel sularına kapılarak hayatını kaybetti. Yıkılan sette bulunan taşlar, sel sularının etkisiyle yola ağır hasar verdi. Beldede elektrikler kesildi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, geniş güvenlik önlemi aldı. İslahiye Kaymakamı Resul Kır, Boğaziçi'nde kriz masası oluşturdu. Selin önüne kattığı yarım tonluk kaya parçalarının ağaçları kökünden söktüğü görüldü. Boğaziçi halkı yeni bir sel tehlikesine karşı evlerini boşalttı. Kaymakamlık, mağdur vatandaşların zararlarının karşılanacağını açıkladı. Sağanak Bitlis'te de etkili oldu. Aralıksız devam eden yağışlar, 13 evi sular altında bıraktı. Sel suları, altyapıya büyük hasar verdi. Yıkılan veya çöken bina olmaması sevindirirken, yaklaşık 30 noktada kanalların tıkanması il merkezinde su taşkınlarına yol açtı. Şehrin Girik Mahallesi'nden geçen derenin taşması sonucu da bazı evleri su bastığı görüldü.

Van ve çevresinde kar YAĞIŞI şaşkınlığı

Baharı beklerken Doğu'dan gelen kar haberleri şaşkınlık uyandırdı. Van ve çevresinde dün sabah saatlerinde başlayan kar, 26 köy yolunu ulaşıma kapattı. D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde başlayan kar yağışının da aralıklarla devam ettiği belirtildi. Karayolları ekipleri, güzergâhta karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyarıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.