Sağlam: Avantajlı puanla ayrılacağız

Sağlam: Avantajlı puanla ayrılacağız

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ''Rakibimizin puan cetvelinde bulunduğu yer gücünün ve kalitesinin yansıması değil ve bu bizi aldatmayacak'' dedi.

 

    Ertuğrul Sağlam, takımın savunma oyuncularından Serdar Aziz ile birlikte yarın Finlandiya'nın KuPS Kuopio takımıyla yapacakları UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu maçıyla ilgili basın toplantısına katıldı.

     Maçın oynanacağı Savon Sanomat Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında Sağlam, 2 sene önce UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde, geçen sezon da UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiklerini anımsattı. 

     İki yıldır Avrupa kupalarında oynadıkları maçlarda takım olarak tecrübe kazandıklarını belirten Sağlam, 'Artık bu tecrübeyi bu sene saha içi başarısına ve skora yansıtmak istiyoruz. Hedefimiz UEFA Avrupa Ligi'ne katılabilmek. Önümüzde geçmemiz gereken 2 rakip var ve bunlardan ilki KuPS takımı'' diye konuştu. 

     Rakiplerini maçtan önce incelediklerini dile getiren Sağlam, şöyle devam etti: 

     ''Şunu çok iyi biliyoruz ki rakibimizin puan cetvelinde bulunduğu yer gücünün ve kalitesinin yansıması değil ve bu bizi aldatmayacak. Çok üst düzey konsantrasyonla sahaya çıkıp bizim açımızdan tur için avantaj sağlayabilecek ve ikinci maça daha avantajlı çıkmak için güzel bir skorla ayrılmaya çalışacağız. Çok kolay maç olmayacak. Zemin şartlarının gerçek performansımızı sahaya yansıtmamıza engel olacağını düşünmüyorum. Suni çim sahamızda 3 gün antrenman yaptık. Çok yeterli değil ama bir nebze olsun adapte olmaya çalıştık. İkinci maç ve tur için bize avantaj sağlayacak skoru elde etmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Taraftarımıza ve camiamıza güzel bir maç izletmek istiyoruz.'' 
     
     -Vederson, Sestak ve Bangura maç kadrosuna alınmadı- 
     
     Sağlam, Gökçek Vederson'un sakatlığının bulunduğunu açıklayarak, ''Sestak'ı da cezalı olduğu için oynatamayacağız. Bangura'nın da bildiğiniz gibi başına acı bir olay geldi. Bangura'yı da antrenman eksiği olduğu için kadroya almadık. Bunun dışında başka bir eksiğimiz yok. İstediğimiz kadroyla bize iyi sonuç getirecek kadroyla sahaya çıkmayı planlıyoruz'' ifadelerini kullandı. 

     Serdar Aziz ise kura çekiminden önce eşleşecekleri takımı ismine bakmadan ciddiye aldıklarını anlatarak, şunları söyledi: 

     ''Yarın da kolay bir maç olmayacak. Çok ciddi bir rakiple oynayacağız. Her ne kadar kağıt üzerinde favori gözüksek de alışık olmadığımız bir zeminde oynayacağız. Bursa'da buna karşı antrenmanlarımızı da yaptık. Çıkıp en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz. Buradan avantajlı bir şekilde ayrılıp kendi sahamızda çok rahat bir şekilde oynamak istiyoruz. İlk defa böyle bir zeminde oynayacağız ama antrenmanlarımızı suni çimde yaptık ve 3 günde alıştık diyebiliriz.'' 

     Serdar, zeminin kendileri için bahane olmayacağını dile getirerek, turu geçmek için ellerinden gelen mücadeleyi sahaya yansıtacaklarını sözlerine ekledi. 
    

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.