Sağlam Ol yeter Dedi Almadı

Sağlam Ol yeter Dedi Almadı

Fatih Tekke, Fatih Terim'in kendisine her zaman sağlam ol, yeter dediğini; ancak kadroya çağırmadığını söyledi...

Terim bana, 'sağlam ol' dedi, ama çağırmadı
Rusya'nın Zenit St. Petersburg takımında forma giyen Fatih Tekke, Fatih Terim'in kendisine her zaman "Sağlam ol, yeter" dediğini; ancak kadroya çağırmadığını söyledi.

Tekke, Haftalık Haber Dergisi Aksiyon'a A Milli Takım'a neden çağrılmadığı, Rusya'daki yaşantısı ve Trabzonspor ile ilgili görüşlerini açıkladı. 'Neden Milli Takım'da değilsin?' sorusuna 'Bilmiyorum ki.' diye cevap veren Tekke, Fatih Terim'in, isminin geçtiği sorulardan bile rahatsızlık duyduğunu belirtti. Tekke, "Birkaç kez "Fatih'i oynattık da ne oldu!" demiş. Bana o dönemlerde 'Sen sağlam ol, yeter' diyen kişi kendisi. Nasıl olacak? Kendi futbolculuğumu Fatih Terim'e mi ispatlayacağım? Gitsin sorsun Türkiye'deki hocalara, Türkiye'deki profesyonel futbolculara, hatta şu an takıma çağırdığı oyunculara. Onlara bir kadro yaptırsın; hangi hoca beni kadrosuna almaz, hangi futbolcu beni kadrosuna almaz?" diye konuştu. Kendisini Hakan Şükür de dahil hiçbir futbolcu ile yarış içinde görmediğini belirten tecrübeli futbolcu, Ersun Yanal'a da Milli Takım'da verdiği görevden dolayı minnettar olduğunu dile getirdi.
Trabzonspor'dan neden ayrıldığına dair çok fazla konuşmak istemediğini söyleyen Fatih Tekke, "Ne kulüp ne de benimle alakalı bir durumdan dolayı oldu bu. O gün bizim dışımızdaki olumsuz şartlardan dolayı mecburen Trabzon'dan ayrıldım. Neresi olursa olsun dedim. Buraya gelmeden, Petersburg neresi, nasıl bir şehir, Zenit hangi takım, hiçbir şey bilmiyordum. Mesela çok iyi teklifler vardı altı ay öncesinden. Ama o zaman yönetim kurulu bırakmadı beni." dedi.

Tekke, gurbetçiliği, yabancı bir ülkede yaşadığı zorlukları, takım arkadaşlarının kendisine neden farklı davrandıklarını, Trabzonsporlu Yattara ve Gökhan Ünal hakkındaki düşüncelerini Aksiyon dergisine anlattı.

Etiketler :