Sağlam'dan sağlam söz...

Sağlam'dan sağlam söz...

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Turkcell Süper Lig'inde şampiyonluğu hak eden tek takımın kendileri olduğunu söyledi ve:

Sağlam, lig sonunda bulundukları konuma bakmadan şampiyonluk kutlaması yapacaklarını kaydetti.

Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) düzenlenen öğrenci şenliği kapsamında öğrencilerle panelde buluşan Ertuğrul Sağlam, lig sonunda her türlü durumda kendilerini şampiyon olarak göreceklerini söyledi. Panele Bursaspor yöneticilerinden Mesut Mestan ve başarılı oyuncu Ozan İpek ile birlikte katılan Sağlam, öğrencilerin sevgi gösterilire ile karşılaştı. Salona 'Şampiyon Bursaspor' sloganları ile giren Sağlam, neşeli bir panelin ardından öğrencilerle toplu olarak fotoğraf çektirdi. Sağlan Ozan İpek'i öğrencilere tanıtırken, "Gösterdiği performansla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan ve bunun karşılığını da milli takıma seçilerek alan Ozan İpek ile buraya geldik." diyerek oyuncusunu onurlandırdı.

Kaptan Ömer Erdoğan'ın da programa katılmak istediğini belirten Sağlam, "Ömer Erdoğan bir sene önce yaşadıkları olaylardan sonra özellikle gelmek istedi. Çünkü bundan iki sezon önce bu günlerde Bursaspor çok iyi durumda değildi, belki de birçoğunuz takımlarının performansını beğenmeyip serzenişte bulunmuştu onlara. Geçtiğimiz sezon burada çok farklı hedefleri kovalarken beraberdik. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligine katılma mücadelesi veriyorduk. Tabi bu gün Allah bize bu günleri gösterdi. Çok farklı ve çok özel bir hedefin peşindeyiz. Belki de Türk futbol tarihini değiştirecek günlerin arifesinde sizlerle beraberiz." diye konuştu.

Asıl hedeflerinin sezonu en üst sırada bitirmek ve şampiyonluk sevincini yaşamak olduğunun altını çizen Ertuğrul Sağlam, şöyle konuştu: "Futbol her türlü sonucun içinde bulunduğu bir spor dalı. O yüzden hafta sonunda sonuçlar belki istediğimiz gibi de gelişmeyebilir. Bu futbolun doğasında olan bir şey. O yüzden sizlerden ve taraftarlarımızdan istediğimiz şudur; her türlü sonuç ve durum karşısında kesinlikle bu güne kadar ki duruşumuzdan taviz vermeden olayları soğukkanlılığımızla karşılayıp, Bursaspor taraftarına Bursaspor camiasına yakışır durum ve davranış içinde olun."

Çok mütevazi bir bütçe ile oluşturdukları kadro ile kedilerinden 10-15 kat fazla bütçeli takımlardan iki tanesini geride bıraktıklarını aktaran Sağlam, "Biri ile de şuada başa baş gidiyoruz. Dolayısıyla şunu söylemek istiyorum. Şampiyonluk çok güzel bir şey. Hepimizin hayali ve beklentisi. Şunu ülkedeki taraflı tarafsız herkes 'Bu ligde şampiyonluğu hak eden bir takım varsa bu Bursaspor'dur' diyor. Pazar günü oynayacağımız maçın sonucu da ne olursa olsun, nasıl bir sonuç ortaya çıkarsa çıksın, bu taraftar, bu takım, bu camia şampiyon olmuş gibi sevinmeli bence. Tabi ki hazırlığımızı şampiyonluğu kutlamak üzerine yapıyoruz, inşallah şampiyon oluruz. Olmasak bile o gün maç bitiminde şampiyon olmuş gibi kutlamalar yapılacaktır. Bu takım bu çocuklar bizler bu günlere nasıl geldiğimizi bizler iyi biliyoruz. Bu tarihi başarının heba olmasını kesinlikle istemiyorum. Başkanımızdan rica ettim, onlar da anlayışla karşıladı. O gün karşılaşma sonucunda nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın şampiyon olmuş gibi kutlamalarımızı yapacağız. Sizlerde oluşabilecek her türlü sonuca karşı hazırlıklı olun." şeklinde konuştu.

Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda mücadele edecekleri şampiyonlar liginde başarılı olmak için takıma takviye yapacaklarını belirtti. Sağlam, "Öncelikle mevcut kadromuzu koruyarak yeni takviyelerle takımımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Ciddi şekilde ilgilendiğimiz kaliteli isimler var. Kaliteli 4-5 futbolcu takıma takviye yapmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımız endişelenmesin." şeklinde konuştu.

'Milli Takımı Çalıştırmak istermisiniz' şeklinde ki soruya ise Sağlam, "Öncelikle şimdiki Milli Takım Teknik Direktörü Hidding'e vatansever olan herkesin destek vermesi gerekiyor. Onunu dışında da benimde tabi ki ilerleyen dönemlerde Milli takımı çalıştırmak en büyük hedeflerimden biri." şeklinde cevap verdi.

Bursaspor'da çok mutlu olduğunu ve ilk kez şampiyonluktan söz eden bir takımda olmaktan dolayı mutlu olduğunu aktaran Ozan İpek ise, uzun süre Bursaspor'da kalmak istediğini söyledi. Yönetici Mesut Mestan da, takıma yapacakları takviye ile şampiyonlar liginde başarılı olmak istediklerini belirterek, ligi bitiminde stadı da UEFA kriterlerine getirmek için çalışmalara hemen başlayacaklarını söyledi.

Etiketler :