Sağlık Bakanı Görmesin

Sağlık Bakanı Görmesin

"Tokalaşmayın" uyarısını yapan Sağlık Bakanı, yurtdışında olduğu için törenlere katılamayınca herkes tokalaştı!

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Gül, TBMM'de kutlamaları kabul etti.

TBMM Başkanı Mehmet Ai Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Bakanlar Kurulu üyeleri ve yabancı misyon şefleri dahil 200'e yakın kişi ile tokalaşan Cumhurbaşkanı Gül, tebriklerin ardından gazeteciler ile kısa süreli sohbet etti.

Bir gazetecinin, "Bugün bir hayli tokalaştınız, şu sıralar biraz tehlikeli de..." sözlerine cevap vermeyen Gül, tebessüm ederek salondan ayrıldı.

"Domuz gribi nedeniyle sık sık tokalaşmayın ve öpüşmeyin" uyarılarında bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yurt dışında olması nedeniyle törene katılmadığı öğrenildi.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurul Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Kendi sağlıkları için tokalaşmasalardı iyi olurdu." değerlendirmesinde bulundu.

Tokalaşmanın hastalığın bulaşma riskini artırdığını hatırlatan Ceyhan, "Ancak bunu tamamen engellemek mümkün değil. Biz sadece öneride bulunuyoruz. Biz kendi aramızda tokalaşmamaya dikkat ediyoruz; ama bazen karşıdaki kişi elini uzatınca bir şey de yapılamıyor. Gerçi böyle bir törende, devlet geleneklerine göre, tokalaşmadan nasıl selamlanabilirdi, onu da bilmiyorum." dedi.

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur ise, resmi törenlerde yeteri kadar hijyene dikkat edildiğini düşünmek gerektiğini söyledi.

Etiketler :