Sağlık Bakanı'ndan damacana açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan damacana açıklaması

Sağlık Bakanı'ndan 'damacana' açıklaması: Vatandaşa kirli su içirenler...

Sağlık Bakanı Akdağ, gündeme ilişkin soruları cevapladı. Tam Gün Yasası'nın Anayasa Mahkemesi tarafından iptaline ilişkin soruya Bakan Akdağ, Anayasa Mahkemesi'nin Tam Gün Yasası'nı değil, yasaya Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenlemeyi usule aykırı bulduğunu hatırlattı.

Anayasa Mahkemesi'nin yeni kanun yapılması için altı ay süre tanıdığını da vurgulayan Akdağ, "Vatandaş için değişen bir şey yok. Vatandaşları muayenehanelere mahkum etmemeye kararlıyız. Bunu yıllarca yaşadık ve sıkıntısını çektik. Çok enteresandır, CHP bu işin peşinde. Anayasa Mahkemesi'ne gidişlerinde 'doktorlar devlette çalışırken muayenehane açmalıdır, bu onların hakkı' dediler. Bundan vazgeçsinler, biz AK Parti olarak vatandaşın muayenehanelere mahkum edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Hekimler zaten bu sisteme adapte oldu." dedi.

"NİÇİN ALKOL FİRMALARININ SPONSORLUĞU TABİİ GÖRÜLSÜN?"
Alkol firmalarının sponsor olmaları ile ilgili soruya da Bakan Akdağ, "Alkol de sigara gibi zehirdir, insan vücudu için zararlıdır. Sigara ve alkolün özendirilmemesine yönelik tedbirler aldık. Televizyonlarda alkol reklamı yok, ama gazetelerde çarşaf çarşaf var. Sigara firmalarının sponsorluk yapmalarına izin verilmezken alkol firmasının sponsorluk yapmasını niye tabii görelim. Dünya Sağlık Örgütü'nün sigara ile olduğu gibi alkolle de eylem takvimi var." diye konuştu. Kampanyalarına sigara ile başladıklarını obezite ile devam ettiklerini belirten Bakan Akdağ, "Türkiye, Romanya ya da Rusya olsaydı alkolle başlardık. Çünkü onlar öyle yaptılar. Çünkü oralarda çok yüksek düzeyde alkol kullanımı var." ifadesini kullandı. Hedeflerinin gelecek nesilleri alkole başlama, kullanma konusunda korumak olduğunu hatırlatan Akdağ, buna da her aklı selim sahibinin 'evet' diyeceğini kaydetti.

"VATANDAŞLAR BİTKİLERİ DOKTORUNA DANIŞARAK KULLANMALI"
Bitkisel ilaçlarla ilgili bir soruya Bakan Akdağ, geleneksel tıp, alternatif tıp ve bitkisel tedaviye karşı olmadıklarını belirterek, bununla ilgili daire başkanlığı kurduklarını ve bunların yaygın olduğu ülkelerden uzmanlarla çalıştıklarını bildirdi. Televizyonlardan yapılan reklamların büyük kısmının para kazanma amaçlı, her derde deva hapların 'şarlatanlık'tan ibaret olduğunu öne süren Akdağ, vatandaşların bunlara kanmamasını istedi. Zayıflatıcı hapların içerisinde yasak olan maddelerin olduğunu ve öldürücü etkisi bulunduğunu belirten Akdağ, vatandaşların bitkileri doktoruna danışarak kullanmasını önerdi.

"GEREKSİZ YERE BİR KADINA SEZARYEN YAPILMAMALI"
Sezaryen konusunda ise Bakan Akdağ, "Sezaryen ihtiyaç olduğunda yapılmalı. Anne ya da bebeğin sağlığı söz konusu olduğunda yapılmalı. Gereksiz yere bir kadına sezaryen yapılmamalı. Sezaryen gerekli ise de aile sezaryen konusunda bilgilendirilmeli. Özel sektör hastanelerinde hamilelere, sezaryen mi normal doğum mu istediği sorulur olmuştu. Sezaryen ihtiyaç olduğunda yapılacak ameliyat. Artık zaten sezaryen ve normal doğuma Sosyal Güvenlik Kurumu aynı parayı ödüyor." açıklamasında bulundu.

SULARI KİRLİ OLAN DAMACANA MARKALARI İFŞA EDİLECEK
Damacana suların sağlıksız olduğu ile ilgili haberler üzerine inceleme başlattıklarını belirten Bakan Akdağ, yapılacak tetkiklerde suları kirli olan markaları ifşa edeceklerini kaydetti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.