SAĞLIK-SEN’DE METİN MEMİŞ YENİDEN GENEL BAŞKAN

SAĞLIK-SEN’DE METİN MEMİŞ YENİDEN GENEL BAŞKAN

Sağlık-Sen 5. Olağan Genel Kurulu sonrası Metin Memiş yeniden genel başkanlığa seçilirken, listesi de delegelerin desteğini aldı.

İki gün süren genel kurulda, Pazar günü yönetim kurulu, denetleme ve disiplin kurulu üyeleri ile üst kurul delegeleri seçimi yapıldı. Yapılan seçimler sonrası, Metin Memiş yeniden genel başkan seçilirken, Genel Başkan Yardımcılıklarına ise Semih Durmuş (Genel Başkan Vekili), Kemal Çırak(Teşkilat), Himmet Bayar (Mali İşler), Mustafa Örnek (Toplu Sözleşme ve Mevzuat), Mutlu Kaya (Basın ve İletişim) ve Abdülaziz Aslan (Genel Eğitim ve Sosyal İşler) görevlerine seçildi.

Seçim sonucunun açıklanmasından delegelere bir teşekkür konuşması yapan Metin Memiş, 15 Mayıs’a kadar 250 bin üyeye ulaşıp, Sağlık-Sen’i zirveye taşıyacaklarını söyledi. Hizmet yolculuğunda kendisine ve listesini onaylayarak bu kutlu görevi veren delegelere teşekkür Metin Memiş, “Bundan sonra da Akif İnan’ın Memur-Sen’i kurduğu ilkelerden ayrılmadan, hizmet yolculuğumuza devam edeceğiz. Aramıza fitne sokulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bütün enerjimizi üyemiz, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, ülkemiz ve dünya mazlumları için harcayacağız. Biz, büyük bir aileyiz. Hizmet sendikacılığında 20 altın yılı birlikte geride bıraktık. Yeni ufuklara, yeni hedeflere hep birlikte yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI YIPRANIRSA, SAĞLIK SİSTEMİNİN ÇÖKMESİNİ ÖNLEYEMEZSİNİZ

Geride bıraktıkları 4 yılda,  sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarını sürekli gündeme taşıyıp yoğun bir mücadele ortaya koyduklarını söyleyen Memiş, “Unutmayalım ki, sağlık çalışanlarımız sağlığını kaybederse, mesleki motivasyonunu kaybederse, sağlık çalışanları tükenirse, sağlık çalışanları yıpranırsa,  istediğiniz kadar modern hastaneler yapın, istediğiniz kadar içini en yüksek teknolojiyle donatın, sağlık sisteminin çökmesini önleyemezsiniz.” Dedi.

 

 

 

 

YIPRANMA PAYININ HAYATA GEÇMESİNİN AREFESİNDEYİZ

 

 

 

Sağlık çalışanlarına Yıpranma Payı, lisans tamamlama hakkı, kreş hakkı gibi bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen sözlerin, bu çalışmalarının bir sonucu olduğunu kaydeden Memiş, bugüne kadar elde ettikleri kazanımlara Yıpranma Payı hakkını da dahil etmenin arefesinde olduklarını kaydetti.

 

Önümüzdeki dönemde döner sermaye adaletsizliklerinin son bulması başta olmak üzere; sabit ek ödemelerin 20 puan arttırılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıması için mücadele edeceğimizi ifade eden Metin Memiş, 2015 yılının ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasının mücadele yılı olacağını vurguladı. Bunun yanı sıra vekil ebe hemşirelerin, Kamu dışı aile sağlığı çalışanları ve  4/C’li çalışanların kadro hakkı için mücadele edeceklerini dile getiren Metin Memiş, sağlık lisansiyerlerine 3600 ek gösterge verilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının hem Sağlık Bakanlığı’nda hem de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda açılması, nöbet ücretlerinin yapılan işin niteliğine, taşınan risklere uygun düzeyde artışı  gibi taleplerinin hayata geçmesi için de mücadele edeceklerini dile getirdi.

2[1].jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.