‘Sağlıklı Yaşam’ Ufka Yolculuk Yarışmalarının Yeni Konusu

‘Sağlıklı Yaşam’ Ufka Yolculuk Yarışmalarının Yeni Konusu

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının konusu “Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne dek 3 milyonu aşkın kişi katıldı.

Tamamı gönüllülerden oluşan devasa bir ekip tarafından hazırlanan Ufka Yolculuk yarışmaları, belirlenen özel temalar ve bu temaların izdüşümü olarak sınava hazırlık anlamında kitap okuma alışkanlığını yeniden gündeme getirmesiyle her yaştan insanın ilgisini çekmeye devam ediyor.

Ülke çapında yapılan ve Samsun’da ki organizasyonu Samsun Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından yürütülen kitap okuma yarışması için hazırlıklar başladı.

“Türkiye’nin en geniş katılımlı sivil yarışma organizasyonu” olan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmalarının 9.su için hazırlıklar başladı.  Her yıl katlanarak artan bir heyecan ve coşkuyla gerçekleşen sınavlara bugüne dek 3 milyonu aşkın kişi katıldı.

Ufka Yolculuk organizasyonu ile toplumun her kesimine ulaşıldığı kaydedilen açıklamada; “Güzel bir geleceğin iyi niyetli, insaf sahibi, güzel ahlaklı, temiz kalpli ve doğru düşünen gençler yetiştirmekle mümkün olacağı inancı ve sorumluluğu ile yola çıkan Ufka Yolculuk için çalışmalara başlandı. İnsanlığa değer katan bilgilerin yer aldığı eserlerle okuyan, düşünen, araştıran ve öğrendiklerini hayata geçiren bireylerin yetişmesine katkıda bulunmak için 9. Ufka Yolculuk başlıyor” denildi.

9.UFKA YOLCULUK YARIŞMA KONUSU: “SAĞLIKLI YAŞAM”

Önceki yıllarda Kur’an-ı Kerim meali, Peygamber Efendimiz’in (SAS.) hayatı, hadis-i şerif, ilmihal, Kur’an ve sünnet bütünlüğü, güzel ahlak, adap” gibi konularda gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl için seçilen teması ise “Sağlıklı Yaşam” oldu.
Yarışma kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise kategorisi için eserler hazırlandı. Yarışma takvimi ve kayıt detayları ise çok yakında paylaşılacak.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi ufkayolculuk.com sayfasında ve sosyal medya hesaplarında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.