SAHİMO Avrupa 3.'sü

SAHİMO Avrupa 3.'sü

Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin geliştirdiği SAHİMO, Almanya'da yapılan hidrojen yakıtlı otomobiller yarışmasında 568 km yol yaparak Avrupa 3.'sü oldu.

Sakarya Üniversitesi'nde (SAÜ) geliştirilen hidrojen yakıtlı otomobil "SAHİMO", Almanya'da yapılan hidrojen yakıtlı otomobiller yarışmasında Avrupa 3.'sü oldu.
SAÜ İleri Teknolojiler Uygulama Topluluğu'nca geliştirilen hidrojen yakıtlı otomobil "SAHİMO", Almanya'nın Dresden şehrinde yapılan 2009 Shell-Eco Maraton Yarışları'nda 3. oldu. Hidrojenle çalışan araçlar kategorisindeki yarışlarda Norveç ekibi birinciliği, Hollanda ekibi ikinciliği kazandı. SAİTEM ekibi de 3. oldu. Aynı yarışlarda geçen yıl da üçüncü gelen SAHİMO, geliştirilen yeni modeliyle geçen yıl 1 litre benzine eşdeğer hidrojen enerjisiyle 453 kilometre yol yaparken, bu yılki yarışta 568 kilometre yol yaparak derecesini 115 kilometre yükseltti.

DERECESİNİ YÜKSELTTİ

Aynı yarışlarda geçen yıl da üçüncü gelen SAHİMO, geliştirilen yeni modeliyle geçen yıl bir litre benzine eş değer hidrojen enerjisiyle 453 kilometre yol yaparken bu yılki yarışta 568 kilometre yol yaparak derecesini 115 kilometre yükseltti. Yarışlara çeşitli kategorilerde Türkiye'den katılan 9 ekip ise başarı elde edemedi.

Rektör Prof Dr. Mehmet Durman, Almanya'daki yarışlarda 59 takımın katıldığı kategoride Türkiye'ye ve üniversitelerine Avrupa üçüncülüğünü bir kez daha kazandıran SAİTEM ekibini kutladığını belirtti. Sakarya Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ise, kendilerine devletin ve AR-GE kuruluşlarının destek vermesi halinde projenin her alanda büyük kolaylıklar sağlayacağını savundu. Üniversite öğrencileri büyük başarılarını, kendilerini her zaman destekleyen annelerine “Anneler Günü” armağanı olarak sundu.



Etiketler :