Şahin Baba Ocağını Ziyaret Etti

Şahin Baba Ocağını Ziyaret Etti

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, anne ve babasını ziyaret etti. Karabük'ün Ovacık ilçesine bağlı Ekincik Köyü'ne gelen Şahin, anne ve babasının elini öperek hasret giderdi.

TBMM Başkanı seçildikten sonra ikinci gezisini Karabük'e gerçekleştiren Şahin, baba ocağında hasret gideriyor. Sabah saatlerinde Karabük Valiliği'ni ve Safranbolu Belediyesi'ni ziyaret eden Şahin, daha sonra Ovacık ilçesine geçti.

Cuma namazını hemşehrileriyle birlikte kılan Şahin, namazın ardından ilçe kaymakamlığını ziyaret etti. Şahin, Ovacık ilçesinden, doğduğu Ekincik Köyü'ne geldi.Köyün girişinde bulunan evlerinin kapısında annesi Ünzile ve babası Abdullah Şahin tarafından karşılandı Şahin, annesinin ve babasının elini öptü. Şahin, "Uzun süredir ziyaret edememiştim. İki gün boyunca ailemle birlikte vakit geçireceğim." dedi.

Annesi Ünzile Şahin de oğlunu görmekten çok memnun olduğunu belirterek, oğlu için Bişi (Şahin'in en çok sevdiği ekmek) yaptığını söyledi. Anne Ünzile, "Büyük adam olacağı daha küçüklü yaşlarda belliydi." şeklinde konuştu.

Baba Abdullah Şahin ise oğlunun köye gelmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve bunu kelimelerle anlatamayacağını kaydetti. Daha sonra evin terasına çıkarak çocukluğunda diktiği meyve ağaçlarını inceleyerek basın mensuplarıyla sohbet eden Şahin, özellikle seçim çalışmaları sürecinde bunaldığı zamanlarda buraya gelerek huzur bulduğunu söyledi.

Geçmişte sinema yönetmenliği tutkusu olduğu bilinen Şahin, basın mensuplarının ricası üzerine kamera ile çekim yaptı. Şahin, 1974 yılında okurken kamera ile tanıştığını söyleyerek gazetecilerle röportaj yaptı.

Etiketler :