Şahin son kez aday olacağını açıkladı

Şahin son kez aday olacağını açıkladı

Şahin: Biz bu makamları babadan miras kalmış olarak görmüyoruz.

TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin, ''9 yıl iktidarda olan bir partinin gücünü koruyor olması, AK Parti'nin iyi şeyler yaptığının işaretidir'' dedi.

Şahin, Karabük'te, Esentepe Öğretmenevi'nde köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı kahvaltıda yaptığı konuşmada, 12 Haziran'dan sonra Türkiye'yi 4 yıl yönetecek iktidarın seçileceğini, kamuoyu anketlerinde AK Parti'nin açık ara önde olduğunu söyledi.

AKP İYİ ŞEYLER YAPTIĞI İÇİN 9 YIL İKTİDARDA

Diğer partilerin anketlerinde de AK Parti'nin birinci olarak çıktığını belirten TBMM Başkanı Şahin, şöyle konuştu:

''9 yıl iktidarda olan bir partinin gücünü koruyor olması, AK Parti'nin iyi şeyler yaptığının işaretidir. Geçmişte de partiler iktidara geldi ama halk beğenmediklerini barajın altında bıraktı. Çok şükür AK Parti iktidarları iyi şeyler yapıyor ki halkın desteği devam ediyor. Özellikle Türkiye, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenir hale geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başka ülkeye gittiğinde oradaki yöneticilerden daha çok coşkulu karşılanıyor. Başbakan, geçen Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisine katıldı; sorular soruldu, Başbakan lafı eğip bükmez, içinden geldiği gibi konuşur. Kime ne cevap vereceğini, Türkiye'nin temsili gerektiğinde orada dik durmasını bilir. Biraz da Kasımpaşalı olmasından kaynaklanıyor. İslam dünyasında çok büyük destek gördü, çünkü mazlumun yanında, diktatörün karşısında duran Başbakanımız var.''

Şahin, IMF'ye 23 milyar dolar borçlu bir Türkiye'yi devraldıklarını, bu borcu 5.5 milyar dolara indirdiklerini belirterek,gerektiğinde borcu ''bir çırpıda'' ödeyebileceklerini söyledi.

KARABÜK'TEN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI

Bugüne kadar milletvekilliği, bakanlık, Başbakan Yardımcılığı yaptığını ve Türkiye'nin bir numaralı plakalısını taşıyan aracı kullanan makamda olduğunu anlatan Şahin, şöyle devam etti:

''Bunu bana milletim verdi. Bu koltuğun şerefi ve onurunu her zaman taşırım. Cumhurbaşkanlığı vekilliği yaptım. Neden Karabük'ten milletvekili adayı oldum? Bu kadar görevden sonra ustalık dönemini Karabük'te yapmak için aday oldum. Şu ana kadar getirilen hizmetlerin üzerine yenilerini koymak için üzerimize düşen her türlü görevi yapacağız. Bu benim son adaylığım, ondan sonra aktif siyasete noktayı koymalıyım. Biz bu makamları babadan miras kalmış olarak görmüyoruz. Partimizin tüzüğü 'bir kişi üst üste üç kez aday olabilir' diyor. AK Parti'nin yeniden tek başına iktidar olacağına, birlikte birçok şeyi üreteceğimize inanıyorum. Yapılacak olan ve devam eden hizmetler var. Bunların üzerine yenilerini koyacağız.''

Muhtarların hem devleti, hem halkı temsil ettiğini kaydeden Şahin, ''Bir takım sorunlarınız var. Bunların çözümüyle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla temas kuracak, bunu çözecek olan sizlersiniz. Köylerde fazla kimse kalmadı, ben onların yine eskisi gibi şenlenmesini isterdim. Çocukluğumu hatırladığımda içime hüzün doğuyor. Önemli görevi yerine getiren siz muhtarlarla bir araya gelmem çocukluğumu hatırlatıyor'' diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.