Şahin'e ''suşi'' darbesi

Şahin'e ''suşi'' darbesi

Vatandaş: 'Biz patates bulamıyoruz, siz Meclis'te suşi yiyorsunuz'.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Beyoğlu'nun sokaklarını gezerek restore edilen tarihi binalar hakkında bilgi aldı ve vatandaşlarla sohbet etti. Bir restoran çalışanının, "Biz yiyecek patates bulamıyoruz, siz Meclis'te suşi yiyorsunuz." şeklindeki tepkisine Şahin, "Bir milletvekili arkadaşımız suşi getirmiş ve misafirlerine ikram etmiş. Yoksa bizim yemek mönümüzde öyle bir yemek yok." cevabını verdi.

Beyoğlu Belediye Başkanlığı'nı ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, ziyaretin ardından, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Beyoğlu'nun sokaklarını gezdi. Sokarlarda yapılan düzenlemeler ve bazı binalarda yapılan restorasyon çalışmalarını inceleyen Şahin, vatandaşlarla da sohbet etti. Yol kenarında çalışan ve bekleyen vatandaşlarla sık sık şakalaşan Şahin, turistlerle de sohbet etti.

Ara sokakları tek tek gezen ve birçok kişiyle sohbet eden Meclis Başkanı Şahin, bir restoranın arka kapısında sarımsak soyan bir şahısla da sohbet etti. Adının Ahmet olduğu öğrenilen restoran çalışanı, Şahin'e ilginç bir tepkide bulundu. "Biz burada yiyecek patates bulamıyoruz, siz orada suşi yiyorsunuz." diyen şahsa Meclis Başkanı Şahin durumu açıklamak zorunda kaldı. Şahin, "Kimseye suşi ikram etmiyoruz. Bir milletvekili arkadaşımız suşi getirmiş ve misafirlerine ikram etmiş. Yoksa bizim yemek mönümüzde öyle bir yemek yok. Biz Türk yemekleri ikram ediyoruz." dedi. Şahsın, başka bir partiden milletvekili olarak Meclis'e geleceğini söylemesi üzerine Şahin, "Nereden istersen oradan gel." cevabını verdi.

Bir süre vatandaşla sohbet eden Şahin, daha sonra buradan ayrılarak gezisine devam etti. Yaklaşık 30 dakika Beyoğlu sokaklarını inceleyen Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan'dan 2010 Avrupa Kültür Başkenti kapsamında yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Şahin ve beraberindekiler daha sonar Tünel Pasajı'na girerek buradaki bir restoranda kısa süre dinlendi. Şahin ardından Cuma Namazı'nı kalmak üzere Kasımpaşa Camii'ne geçti.

Etiketler :