Şahin'in hayatından endişe ediliyor

Şahin'in hayatından endişe ediliyor

İHH Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin 18 gündür gözaltında tutuluyor. Her türlü fiziksel ve psikolojik işkenceye tabi tutuluyor.

İHH Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin 18 gündür gözaltında tutuluyor. Her türlü fiziksel ve psikolojik işkenceye tabi tutuluyor. 18 gündür 4 m2'lik bir hücrede elleri kelepçeli ayakları zincirli ve gözleri kapalı bir halde tutuluyor. Şahin'in hayatından endişe ediliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Batı Şeria temsilcisi İzzet Şahin, hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeden 18 gündür İsrail hapishanesinde gözaltında tutuluyor. 27 Nisan tarihinde gözaltına alınan Şahin'in gözaltı süresi geçtiğimiz gün çıkarıldığı 3. mahkemede sonucunda 8 gün daha uzatıldı.

Gözaltına alındığı günden beri 4 m2'lik bir hücrede tutulan Şahin bütün psikolojik işkencelere maruz kalıyor. Şahin'in tutulduğu hücrede pencere dahi bulunmazken bütün duvarlar siyaha boyanarak zaman kavramı ortadan kaldırılıyor. Hücrede yatak dahi bulunmazken duvarlarda yaslanılamayacak durumda bulunuyor. Elleri ve ayakları prangalı şekilde tutulan Şahin mahkemeye getirilirken gözleri de bağlanıyor.

Şahin'in gözaltına alındığı ilk 30 saat içerisinde hiçbir insani ihtiyacı karşılanmazken bir parça ekmek ve bir bardak su dahi verilmemiş. Şahin bu süre zarfında aç bırakılmış uyumasına bile izin verilmemiş.

Şahin için İsrail mahkemelerinde hukuk işlemiyor. İzzet Şahin için düzenlenen mahkemede savcı bulunmazken, savcı yerine iddia makamında Şabak'ın sorgu memurları bulunuyor. Mahkeme başkanlığını ise Albay rütbesinde bir hakim yaparken duruşmalar askeri hapishane içerisinde bulunan bir salon içerisinde yapılıyor. Bu durum yargılama boyunca mahkeme üzerinde ağır bir siyasal baskı kurulmak istendiğini açıkça ortaya koyuyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Şahin'in serbest bırakılması için daha etkin şekilde devreye girmesi bekleniyor.

Etiketler :