Sahipsiz kalan provokasyon!

Sahipsiz kalan provokasyon!

Bir ülkenin kaderini değiştirmek bu kadar kolay mı? Son yapılan saldırılar ne anlama geliyor? Terör bir ülkenin kanayan yarası olmaya devam edecek mi?

Terör… Çocukları annelerinde kopartan, hiçbir suçu yokken gençleri ölüme sevk eden, bir yanı yaralı annelerin bağrına korlar düşüren acımasız ve etkileri tüm toplumda hissedilen bir ülkenin kara yazgısı…

 

Bingöl’de 33 erin katliamı, Tokat Reşadiye ve en son yaşanan Hakkâri’de sivil minibüse yapılan saldırı…

 

Bu ve buna benzer saldırılarının sonuçlarına bakıldığında bir ülkenin kaderinin nasıl değiştirdiğini toplumda nasıl bir infiale yol açtığı gözler önüne seriyor.

 

KUŞKULAR GİDEREK ARTIYOR

 

23 Mayıs 1993’te Bingöl’de 33 erin şehit edilmesinde varlığı kabul edilmeyen JİTEM’in olayda parmağının olduğu iddiaları güncelliğini korusa da kritik süreçlerde meydana gelen olaylar kuşku ve şüpheleri artırıyor.

 

PKK SALDIRIYI NEDEN REDDEDİYOR?

 

Tokat, İskenderun ve Hatay Dörtyol’daki olayları üstlenen PKK’nın Hakkâri’de sivillere yönelik yapılan saldırıyı kendisine yakınlığı ile bilinen basın kuruluşlarında şiddetle reddetmesi akıllarda soru işaretleri yarattı. Saldırıyı JİTEM ve Derin PKK'nın bir operasyonu olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi.

 

SALDIRIYI KİMLER YAPTI?

 

Hakkâri’de bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 sivil vatandaş hayatını kaybetmişti. Yaşanan kanlı terör saldırısının ardından PKK saldırıyı üstlenmediği açıklamıştı. PKK’nın bu açıklamasının ardından saldırıyı kimin ne amaçla yaptığı tespit edilmeye çalışıldı.

 

Bazı medya kuruluşlarında yer alan haberde Saldırıyı Suriye uyruklu olan ve geçen yıl terör örgütünün silahlı kanadının başından uzaklaştırılan Fehman Hüseyin’in adamları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

 

OLAY YERİNDEKİ ÇANTALAR

 

Saldırıda dikkat çeken bir diğer noktaysa içerisinde askeri belgelerin olduğu iddia edilen çantalar. Çantaların olay yerindeki varlığı sorgulanırken bu çantaların olay sonrası akılları karıştırmak için konulduğu tahmin ediliyor.

 

GİZLİ TOPLANTI

 

Hakkâri’de gerçekleşen kanlı saldırı Hükümet yetkilileri ile BDP(Barış ve Demokrasi Partisi) heyeti arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeyi engelledi. BDP’nin eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışınak’ın Mecliste Başbakan Erdoğan’ın odasından Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’le yapılacak olan toplantı, kanlı saldırı sonrası Çiçek ve Ergin tarafından iptal edildi.

 

Toplantının iptal edildiği Havaalanında öğrenen BDP eş başkanı Demirtaş, mayının bu görüşmeyi engellemek için “devlet tarafından” döşenip, patlatıldığını imasında bulunmuştu. BDP heyeti, Hükümeti bu provokasyona boyun eğmekle suçladı.

 

Ferhat Açıl / Klasgazete.com

Etiketler :