Sahte SGK müfettişleri yakalandı

Sahte SGK müfettişleri yakalandı

Kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişi olarak tanıtarak 17 ilde bulunan belediye, sendika, kooperatif ve dernekleri dolandırdığı ileri sürülen 15 kişi İzmir'de yakalandı.

Zanlıların, 7 yıldır aynı şekilde dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.


İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro Amirliği ekipleri, kendilerini SGK müfettişi olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı öğrenilen grubu takibe aldı. Malî polisin 11 ay süren teknik takibi ve istihbarat çalışmasının ardından, zanlıların yakalanması için operasyona başlandı. Belirlenen adreslere yapılan baskınlarda İzmir'de 14, Muğla'nın Marmaris ilçesinde 1 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı'nda görevli iki memur ve Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde çalışan bir zabıta memurunun da bulunduğu öğrenildi.


Gözaltına alınan zanlıların, yaklaşık 7 yıldır kendilerini SGK müfettişi olarak tanıtıp başta İzmir olmak üzere 17 ilde belediye, sendika, kooperatif ve derneklerde denetim yaptığı, hukuki eksiklikler olduğunu öne sürerek giderilmesi için yüksek ücretler karşılığında danışmanlık hizmeti verdiği, kitap ve dergiler satarak haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.


Gözaltındaki iki vergi dairesi memuru ve bir zabıtanın da zanlılarla işbirliği yaptığı iddia edildi.


İşlemleri tamamlanan 15 zanlı nitelikli dolandırıcılık, sahtecilik ve rüşvet suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :