SAHTE TWITTER HESABI

SAHTE TWITTER HESABI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu:Twitter'a üye değilim.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu adına açılan sahte twitter hesabı, belediyeyi karıştırdı. Hesabın belediyenin içinden açıldığı iddia edilirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a henüz üye olmadığını açıklayarak olayı manipülasyon olarak değerlendirdi. Kocaoğlu, Twitter hesabı üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a söylediği iddia edilen sözlerin kendisine ait olmadığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gibi isimlerin üyesi olduğu Twitter'da sahte hesap şoku yaşanıyor. Dün Twitter hesabı olan ünlü isimlere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Kocaoğlu adına 'azizkocaoğlu35' ismiyle açılan hesapta bazı etkinliklerli ilgili bilgiler yer aldı. Kocaoğlu adına açılan hesabı, çok kısa sürede yüzlerce kişi takibe aldı. Kocaoğlu'nun vereceği mesajlar merakla beklenirken seslerini duyurmak isteyenler de 'azizkocaoglu35' ismiyle açılan hesaba yazmaya başladı. Açılan hesaptan Başbakan Erdoğan'a yönelik verilen mesajlar ise herkesi şaşırttı. Başbakan Erdoğan'ın TBMM'deki bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na cevaben söylediği, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyken fakirlere 600 TL maaş bağlayacağınızı söylediniz. Haydi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı fakirlere ayda 600 TL versin" sözlerine yanıt verildi. Hesapta, "Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de yaşayan muhtaç vatandaşlarımıza 600'er lira maaş vermemizi öneren TBMM'deki konuşmasını hayretle dinledim", "Sayın Başbakan İzmir'in ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işlerine karışmasın. İzmir'in kendisine her seçimde verdiği cevap yetmedi mi", "Sayın Başbakan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne akıl vermek yerine kendi partisinin İzmir il teşkilatına bir il başkanı atasın" şeklinde mesajlar yer aldı.

Aziz Kocaoğlu adına açılan sahte Twitter hesabında iletişim adresi olarak belediyenin resmi internet sitesi adres gösterildi. Sahte hesap olduğu sonradan anlaşılan hesabın inandırıcı olmasını sağlamak için CHP Genel Merkezi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gibi isimlerin twitter hesaplarını takip etmesi sağlandı. Sahte hesap olayının ortaya çıkmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a henüz üye olmadığını belirterek, Başbakan Recep tayyip Erdoğan'a söylediği iddia edilen sözlerin kendisine ait olmadığını açıkladı. Olayı '"çirkin bir manipülasyon" olarak değerlendiren Kocaoğlu, "Sayın Başbakan'a söyleyeceğimiz sözlerin hangi çerçeve içinde kalması gerektiğini çok iyi bilen bir devlet terbiyesine sahibim. Hiç söylemediğim sözlerin benim ağzımdan Twitter'da yayınlanması, çirkin bir manipülasyondan başka bir şey değildir. Arkadaşlarımız gerekli incelemeleri yapıyor. Ardından hukuki işlemlere başlayacağız." dedi.

Belediye içinden açıldığı iddia edilen hesabı kim ya da kimlerin açtığının araştırıldığı ğrenildi.

 

Etiketler :