Sahte 'Yargıtay hakimi' ve çetesi

Sahte 'Yargıtay hakimi' ve çetesi

Sahte 'Yargıtay hakimi' ve çetesi mağdurlarını Sultanahmet Meydanı'nda toplayarak para almış.

Kendilerini Yargıtay'da hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 8 kişilik çetenin 6 üyesi tutuklandı. Çetenin, işsiz vatandaşları İstanbul Sultahahmet Meydanı'nda topladığı ve 'size iş bulduk' diyerek kişi başı 500 lira aldıkları ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri tarafından çökertilen 'sahte Yargıtay' çetesinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Dün adliyeye sevk edilen, bugün sabah sonuçlanan mahkemede, çete lideri olduğu iddia edilen ve kendisini Yargıtay'da hakim olarak tanıtan 'tahliyeci' lakaplı Deniz K. ile birlikte Berat Y., Hasan K., Alim Ş., Enver B. ve Veysel K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Zanlılardan A.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.C.T.'nin de polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Kendilerini Antalya, İstanbul ve Ankara'da Yargıtay hakimi olarak tanıtarak vatandaşlardan Yargıtay kararlarını onama veya bozma vaadiyle para aldığı iddia edilen suç örgütünün ayrıntıları da oraya çıktı. Zanlıların, Yargıtay'daki dava dosyaları dışında vatandaşları iş bulma vaadiyle kandırdığı da ortaya çıktı. İşsiz olan vatandaşları bularak onlara ulaşan grubun, bu kişileri İstanbul'un ünlü Sultanahmet Meydanı'nda topladığı ortaya çıktı. Zanlıları 'iş bulduk' vaadiyle toplayan çetenin, 500 lira alarak kişilere işe yerleştirmeyi vaadettiği belirtildi. Polis ekipleri tarafından kaydedilen para alışverişinin adliyede delil olarak kullanıldığı öğrenildi.



ÇETE LİDERİNDEN HUKUK DERSİ

Çete lideri olduğu iddia edilen ve kendisini Yargıtay hakimi olarak tanıtan Deniz K.'nın, çete üyelerine hukuk dersi verdiği öğrenildi. Vatandaşları kandırmak için çete üyelerine hukukçunun nasıl konuşması gerektiği dersi veren Deniz K.'nın, yine bu derslerde not kağıtları dağıtarak davranış dersi verdiği tespit edildi.

Geçtiğimiz günlerde çökertilen çetenin 6 aylık süreçte vatandaşları 1 milyon TL dolandırdığı ortaya çıkmıştı. Çetesi yine vatandaşlardan alacakları parayı tarifeye bağladığı, buna göre; Yargıtay'daki normal dosyayı bozmak için 35 bin TL, ağır cezalık dosyayı bozmak için 50 bin TL, tutuklunun tahliyesi için 15 bin TL, hazine dosyalarında tapu alımı için 50 bin TL, kamuda işe yerleştirme için 5 bin TL, vergi borcu sildirme için 4 bin 500 TL, memur atama için 5 bin TL, müdür atama için 10 bin TL talep ettiği tespit edilmişti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :