Said-i Nursi kavgası CNN Türk'te devam etti!

Said-i Nursi kavgası CNN Türk'te devam etti!

'Hür Adam' filmiyle başlayan Said-i Nursi tartışmaları CNN Türk'te ilginç bir polemiğe sahne oldu. 'Nursi kadınlara şeytan demiştir' iddiası ortalığı karıştırdı...

CNN Türk ekranlarında gündemin popüler konularından Said-i Nursi tartışmaları masaya yatırıldı. 'Hür Adam' filmiyle başlayan tartışma Tarafsız Bölge'de sürdü.

Ahmet Hakan'ın modere ettiği program Hür Adam filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever'le kurulan canlı bağlantıyla başladı. Tanrısever filminin tarihi gereçeklere dayandığını söyleyince stüdyoda ilginç bir tartışma baş gösterdi. Alparslan Kılıç, Müfit Yüksel, Nurşen Mazıcı gibi isimlerin katıldığı programda Nursi'nin Atatürk'le ve Cumhuriyet'le ilişkisi mercek altına alındı.

'NURSİ, KADINLAR İÇİN ŞEYTAN DEMİŞTİR' İDDİASI STÜDYOYU KARIŞTIRDI!

Filmde Said-i Nursi ile Atatürk'ün karşı karşıya geldiği sahneye odaklanan tartışma bir tarih polemiğine dönüştü. Prof. Dr. Nurşen Mazıcı'nın yayına bağlanmasıyla stüdyoda tansiyon yükseldi. Mazıcı, Said-i Nursi'nin kadınlar için 'şeytan' dediğini iddia edince stüdyo bir anda karıştı. Ahmet Hakan'ın da şaşkınlıkla karşıladığı iddia ilginç bir polemiğe konu oldu.

İşte o anlar:



 

 
 

Etiketler :