Sakarya'da pankart gerginliği

Sakarya'da pankart gerginliği

Sakarya'da MHP'liler tarafından bir binaya asılan pankart, gerginliğe neden oldu.

Adapazarı ilçesi Çark Caddesi'nde restore edilen Cevatbey Köşkü'ne MHP'liler tarafından asılan ve AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Yıldırım ile Şaban Dişli'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yan yana montojlanmış fotoğrafları, terör örgütü yandaşlarının belediye otobüsüne molotofkokteyli ve BDP Milletvekili Sabahat Tuncel'in bir polis memuruna tokat attığı fotoğrafların yer aldığı pankart gerginliğe neden oldu.

Yaşanan gerginlik üzerine Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, binanın çevresinde geniş güvenlik önemleri aldı. Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne, gerginliğin büyümemesi için MHPli yetkililerden pankartın kaldırılmasını rica etti. Yapılan görüşmeler sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Münir Kutluata'nın onayı ile pankart bulunduğu yerden kaldırıldı. Pankartın sökülmesi sırasında MHP'liler durumu alkışlarla protesto etti.

MHP'nin eski il başkanlarından Celal Bayar, "Pankartı sökmemiz için mahkeme kararı olmasına gerek yok. Milliyetçi Hareket Partisi, her zaman milletin gergin politikalarından uzak durmuş, her zaman devletine yardımcı olmuş bir hareket, bunu taktir edersiniz. Türk milletine gelecek zarar, her zaman kendimize gelirmiş gibi değerlendirdiğimiz için, bir rica üzerine şehirde gerginlik olmasın diye, biraz emniyet mensuplarının, biraz başta genel başkan yardımcımız olmak üzere büyüklerimizin ricası üzerine indirmeyi uygun bulduk.

Milletçi Hareket Partililerin öyle üç beş tane kasetle, doldurulmuş haberler ile oy peşinde koşacak insanlar olmadıklarını hepiniz takdir edersiniz. Türk milliyetçilerinin bir tek hedefi vardır; canı pahasına da olsa, devletinin var olması, cumhuriyetin ilelebet devam etmesi. Biz hiç bir zaman tehditlere, şantajlara boyun eğmeyen bir hareket olduğumuzu, her zaman ispat etmiş bir hareketiz. Dolayısı ile böyle ufak tefek şeylere de pek aldırış etmeyeceğiz. Ama bunlar takdiri ilahi, bize yapmış oldukları oyunların hepsinin kendi ayaklarına dolanmak sureti ile de nasıl bir sonuç alacağımızı hep beraber göreceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.