Sakarya'dan yangın bölgesine ihtiyaç malzemeleri gönderildi

Sakarya'dan yangın bölgesine ihtiyaç malzemeleri gönderildi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlar tarafından toplanan ihtiyaç malzemeleri, Mersin ve Antalya'daki yardım toplama merkezlerine gönderildi.Demokrasi...

SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve vatandaşlar tarafından toplanan ihtiyaç malzemeleri, Mersin ve Antalya'daki yardım toplama merkezlerine gönderildi.

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen programda, Büyükşehir Belediyesi ile hayırseverler tarafından toplanan su, kuru gıda, temizlik ve giyim malzemelerinin bulunduğu kamyon ile saman yüklü kamyonet dualarla uğurlandı.

Programda konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, orman yangınlarıyla beraber yüreklerinin yandığını kaydetti.

Bölgedeki vatandaşlarla aynı acıyı paylaştıklarını dile getiren Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar acının içerisindeler biz de burada kardeşleri olarak onlarla aynı acıyı yaşıyoruz. Bir an evvel yangınların tamamen bir daha olmamak kaydıyla nasip olmamasını temenni ediyorum. Kazaların, yangınların sebepleri araştırılıyor. Hainler varsa hesapları sorulacaktır. Şu anda yoğun bir çalışma devam ediyor. Böyle bir hainlik olmaz. Canlıya, hayvana, bitkiye hainlik olmaz. Varsa bir derdin mertçe çık, canlıdan, ormandan ne istiyorsun? Sabotaj konusunda sebepleri araştırılacak ve varsa bulunacaktır. Hiçbir şekilde gizli kalmaz. Onun için bir daha böyle bir şey olmamasını temenni ediyoruz."

Yüce, kendilerine bu olaylar karşısında birlik, beraberlik ve kardeşçe dayanışma içerisinde olmanın düştüğünü belirterek, "Bugün bu dayanışma örneğini burada gösteriyoruz. Sakaryalı kardeşlerimizle, hayırsever vatandaşlarımızın gayretleriyle hazırlanan malzemeleri yangın bölgesi koordinasyon merkezine göndermek üzere toplandık. Diğer vatandaşlarımız da yardım için aradılar, yani Sakarya ayağa kalktı. Ciddi bir yardımseverlik seferberliği içerisinde yoğun bir şekilde oradaki kardeşlerimizin acılarına merhem olabilmeye gayret gösteriyoruz." dedi.

Yardımseverlere teşekkür eden Yüce, "Büyükşehir olarak 3 itfaiye aracı ve 6 personel gönderdik ve teyakkuz halindeyiz. Şunu da ilan ediyorum, Sakarya aynı zamanda fidan üretiminin merkezi. Biz fidan konusunda rakam koymadık, dedik ki 'Yanan ne kadar yer varsa Sakarya'dan oraya fidan götürmeye hazırız ve fidan dikmeye hazırız'. Hazırlığımızı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.