Saldırganların dini imanı yok

Saldırganların dini imanı yok

Hakkaride'ki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları Vakit'e konuştu...

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Vakit’e yaptıkları açıklamalarda, “15 aylık minik Zeynep’i ağlatmaya kimin, ne hakkı var? Bu insanların hepsi masum, hepsi ekmeğinin, aşının peşindeydi. Bu katliamı yapanların dini-imanı yoktur. Yeter artık! Kan üzerinden siyaset son bulsun” dediler.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Hakkari'nin Geçitli köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 9 masum insanın yakınları Vakit’e konuştu. Olay yerine ilk giden ve hain saldırıda amcasını, yeğenini ve halasını kaybeden Ayet Şimşek, “Olay yerine bir kilometre uzaklıktaydım. Korkunç patlamanın sesi hâlâ kulağımda... Hiç beklemeden olay yerine hareket ettik. Çok vahşet bir durumdu. Ailem yok olmuştu. Cesetleri tanınmayacak haldeydi. 2 yaşındaki yeğenim Nurullah parçalanmış, minibüsten

50 metre ileriye fırlamıştı. İkiye bölünmüştü. Cesetler paramparça olmuştu. Çevredeki yakınlarımızın iç organlarını atletlerimize topladık. Tarifsiz acı içindeyiz” dedi.

KARANLIK NOKTALARA IŞIK TUTULSUN

Saldırıyı ‘kirli bir provokasyon’ olarak değerlendiren Şimşek, “Bunu insan yapamaz. Vahşilik, canilik, hainlik... Ne söylesek az gelir. Katliamdan beter. Üzerimizde yıllardır oynanan kirli oyuna bir yenisi daha eklendi. Halk çok ama çok öfkeli. Kimseye güvenmiyoruz. Bu oyunları bozacak güçlü bir irade istiyoruz. Olayda çok karanlık nokta var. Bu karanlıklara ışık tutulmasını bekliyoruz” diye konuştu.

15 AYLIK YAVRUNUN SUÇU NE?

Patlamadan yaralı kurtulan ancak hain saldırıda annesini kaybeden 15 aylık minik Zeynep Kurt’un hastanede refakatçisi olarak bulunan amcası Yalçın Kurt, yeğeninin tedavisine devam edildiğini belirterek, “Hepimizin yeri Allah’ın yanı. İsyan etmemeye çalışıyoruz. Ama 23 yaşında gencecik annesini kaybeden ve hayat mücadelesi veren Zeynep’imizi ağlatmaya kimin, ne hakkı var?” diye sordu.

“BU SON OLSUN”

“İçimize kan damladı, acımız çok büyük” diyen acılı amca Kurt, “15 aylık bir çocuğa bunu reva görenlere ne diyeceğimi bilemiyorum. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın. Bu son olsun” dedi.

“KADIN VE ÇOCUKLARI KATLETMEK KAHPELİKTİR”

15 yıldan bu yana Geçitli köyünde muhtarlık yapan Kadir Dinçer ise masum insanların haince katledildiğini belirterek, “Ciğerimiz yandı. Anaların ağlamaktan gözlerinde yaş kalmadı. Kadınları, çocukları katletmek kahpeliktir. Bu katliamı yapanların dini-imanı yoktur. Tek dertleri daha fazla kandır. Lânet olsun! Artık yeter. Kan üzerinden siyasetler son bulsun” diye konuştu.

“HEPSİ EKMEĞİNİN, AŞININ PEŞİNDEYDİ”

Olay yerine gittiğinde karşılaştığı korkunç sahne sonrası şoka girdiğini vurgulayan Dinçer, “Gözlerime inanamadım. Bu insanların hepsi masum. Hepsi ekmeğinin, aşının peşinde. Ya kadınlar... Hele çocuklar... Allah’tan sabır dilendim. Yüreğim yandı. Her eve bir ateş, her yüreğe bir sızı düştü. Masum insanların parçalarını yollardan topladık. Çok kirli bir saldırı” dedi.

ZEYNEP’İN DURUMU İYİYE GİDİYOR

Hain saldırıda yaralanan ve İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavisine devam edilen 15 aylık Zeynep’in durumunun iyi olduğu bildirildi. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Do. Dr. Mustafa Karakaplan, “Zeynep’in en kısa zamanda sağlığına kavuşasını ümit ediyoruz” dedi.

VAKİT-

Etiketler :