Saldırıda yaşamını yitiren Almina çok üzdü!

Saldırıda yaşamını yitiren Almina çok üzdü!

G.Antep'teki saldırıda yaşamını yitiren 1 yaşındaki Almina Melisa, AK Parti Milletvekili Oya Eronat'ı çok üzdü.

Kürt bir anne olan Eronat, Diyarbakır'da bombalı terör saldırısında 17 yaşındaki oğlu Eren Şahin'i kaybettiği günü hatırladığını ve Almina'nın tabutuna bir daha bakamadığını söyledi.

Sivil halka yönelik saldırılarla Türk-Kürt çatışması çıkarmak isteyenlere seslenen Eronat, "Annelerin sabrı fitneyi bitirecek" dedi.

PKK TABANINI KAYBEDİYOR

Eronat, Gaziantep'teki saldırıyı ilk duyduğu anda dejavü yaşadığını ve 2008 yılındaki Diyarbakır saldırısı anına gittiğini söyledi.

Her şeyin yeniden başladığını dile getiren Eronat, "Almina'nın tabutunu görünce çok kötü oldum. Bakamadım. Oğlumu hatırladım" dedi.

PKK'nın şu anda Kürt halkının başına bela olduğunu dile getiren Eronat, "Kürtler’in başına sorun olmuş durumda. Yatırımgeliyor araç yakıyorlar. Güneydoğu'ya yatırımgelirse halk bunlardan uzaklaşacak. Kürt halkının kalkınmasını istemiyorlar. Vatandaş bunu gördüğü için PKK ile arasına mesafe koyuyor" diye konuştu.

BDP BİR TRUVA ATIDIR

Kürtler’in en çok oy verdiği AK Parti'nin PKK'yı bölgede çok rahatsız ettiğini belirten Eronat, BDP'nin ise PKK'nın emrinde çalışan bir Truva atı olduğu söyledi. BDP'ye oy verenlerin aynı zamanda PKK'yı desteklediklerini söyleyen Eronat, bu kesimin giderek eridiğinin altını çizdi. BDP'li vekillerin teröristlerle buluşmasını 'Ucuz bir aşk filmi' olarak niteleyen Eronat, bu tip görüntülerin Kürtlerle BDP arasındaki mesafeyi daha da açtığını vurguladı.

Benzer saldırılarda ateşin düştüğü yeri yaktığını söyleyen Eronat, "Diyarbakırlı bir Kürt, evladını teröre kurban vermiş bir insan olarak konuşuyorum. Ben bu işin bittiğini düşünüyorum. Çünkü PKK taban kaybediyor" diye konuştu.

“EN YAKIN KOMŞUMUZ KÜRT"

Meclis İnsan Hakları Komisyonu üyeleriyle birlikte terörmağduru olan Doğu ve Batı'da 50 olay dinlediklerini söyleyen Eronat, Kürt bir babanın dağa çıkan oğlunun bir gün cesedini teslim aldığını kendilerine anlattığını vurgulayarak şunları söyledi: "Yıllarca BDP'ye oy veren bu baba 'Biz artık bu iş bitsin istiyoruz. Kimseye kin duymuyoruz' dedi bize. Polis ve asker eşini kaybeden hanımlarla konuştuk. Onlara 'Kürtler'den nefret ediyor musunuz' diye sorduk. 'Hayır bizim en yakın komşumuz Kürt. Kürtler ayrı PKK ayrı' Yanıtını aldık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.