Salı günü Marmara'ya kar geliyor

Salı günü Marmara'ya kar geliyor

Yeni yılın ilk haftasında Marmara'da kar bekleniyor. İstanbul ise bütün hafta yağışlı geçecek. ERZURUM'la birlikte Ağrı, Ardahan, Kars, Muşlular, yeni yıla karla 'merhaba' dediler.

Son yılların en kurak kış mevsimini yaşayan Erzurum'da iki günden beri devam eden kar yağışı, 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları öncesinde ortaya çıkan endişeleri de ortadan kaldırdı.  

Erzurum'da 25'ncisi düzenlenecek Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına kısa bir süre kala kar sıkıntısının başgösterdiği kentte kar yağışıyla birlikte yüzler gülmeye başladı. 31 Aralık günü öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı Erzurum'u bir anda beyaza büründürdü. 2011'in ilk günü de devam eden yağışıyla birlikte kar kalınlığı kent merkezinde 15, Palandöken Kayak Merkezinde 50 santime çıktı. Etkili olan kar yağışının ardındankent merkezindeki yollar belediyelere ait araçlarla açılırken, kaldırımlarda çalışan işçiler biriken karları kürekleriyle temizlediler.

ALÇAK BASINCIN ETKİSİNE GİRDİ

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Doğu Anadolu Bölgesi, Batı Akdeniz'den gelen alçak basıncın etkisi altına girdi. Yağışın etkili olduğu bölgede kar kalınlığı Ardahan'da 10, Kars, Ağrı ve Muş'ta 5 santimetreye çıktı. Bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere Erzurum 5, Kars ve Ağrı 4, Ardahan, Muş'ta 3 dereceyi buldu. Kar yağışının sadece Iğdır ve Erzincan'da görülmedi.

MUŞ'TA 32 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Batı Akdeniz'den gelen alçak basıncın etkisi altına girdiğini bildirdi. Yağışın etkili olduğu bölgede kar kalınlığı Ardahan'da 10, Kars, Ağrı ve Muş'ta 5 santimetreye çıktı. Bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum 5, Kars ve Ağrı 4, Ardahan, Muş'ta 3 dereceyi buldu. Kar yağışı sadece Iğdır ve Erzincan’da görülmedi.
Kar yağışının devam ettiği Ağrı ve Erzurum’da çok sayıda köyün yolu ulaşıma kapanırken, Muş'ta 32 köyün il merkeziyle bağlantısı kesildi. İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleri kapanan köy yollarını açma çalışmalarına başladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :