Salih Fırat: Pişman değilim

Salih Fırat: Pişman değilim

CHP'den Ak Parti'ye geçen Salih Fırat çözüm süreci olumlu seyredince ne kadar isabetli bir karar verdiğini belirterek "pişman değilim" dedi.

 

Fırat, AK Parti'ye, çözüm sürecindeki kararlılığından dolayı geçtiğini söyledi. Fırat, şöyle konuştu:

"Geçtikten sonra AK Parti beni sıcak bir şekilde karşıladı, içlerine kabul etti; yabancılık hissetmedim. 40 gündür AK Parti'deyim. Geldiğim günden beri süreç de giderek olumlu yönde gelişiyor. Bu da beni mutlu ediyor açıkçası. Beklediğimden daha iyi bir ortam gördüm. Geçtikten sonra süreç de olumlu seyredince verdiğim kararın ne kadar isabetli olduğumu gördüm.

Türkiye'de 30 yılı çatışmalı olmak üzere, 100 yıldır devam eden sorundan sonra, ülkede huzurun sağlanacağı kanaati oluştu bende. Bu konuda Hükümete ve Sayın Başbakanımıza güveniyorum. Bu güvenim de boşa çıkmıyor. İnşallah Türkiye, mutlu günleri görecektir."

Fırat, "CHP ve MHP'nin, Türkiye'nin bölüneceği konusundaki eleştirilerine ne diyeceksiniz?" sorusuna, "Bu eleştiriler hep yapılıyor. Ülkede ne zaman bu konuda bir çalışma yapılsa, sürekli olarak MHP ve CHP'den 'Türkiye bölünüyor' paranoyası, korkusu oluyor; topluma da sürekli olarak bu korkuyu pompalıyorlar. Ancak bunun yanlış olduğunu zaman gösteriyor. İnşallah onlar pişman olacaklardır" yanıtını verdi.

-"Selamlaşıyoruz"-

"Adıyaman AK Parti teşkilatı sizi nasıl karşıladı?" sorusu üzerine Fırat, AK Parti'ye katılırken teşkilatın hepsinin burada hazır olduğunu söyleyerek, teşkilatın tamamının kendisini sıcak karşıladığını ve kucakladığını kaydetti.

Fırat, "CHP'li eski arkadaşlarınızla karşılaştığınızda ne yapıyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Selamlaşıyoruz. Bazıları tepki gösteriyor ama bu da olabilecektir. Eskisi gibi sıcak bir ortam yok ama elbette ki CHP içinde yönetici kadrosunda olan ya da milletvekili olan insanların bana 'çok iyi etmişsin, iyi ki de geçmişsin' diyecek halleri yok. Münferit olaylar olabilir ama çok da tepki gösteren olmuyor. Hem Meclis'teki ortam hem de kamuoyu, zaman geçtikçe bana haklı olduğumu söylüyorlar. AK Parti'ye geçtiğim için pişman değilim, aldığım tepkiler de 'iyi ki geçtin' şeklinde."

Salih Fırat, AK Parti'li milletvekillerinin kendisini nasıl karşıladıklarına ilişkin soru üzerine, "Seni biz uzaktan izliyorduk, bize yakın görüyorduk" dediklerini anlattı.

-"Milletvekili seçilmek için geçmedim"-

"Bundan sonraki seçimde AK Parti'den milletvekili adayı olur musunuz?" sorusuna Fırat, "AK Parti'ye geçerken, herhangi bir ileriye dönük olarak milletvekili seçilmek ya da başka bir amaçla geçmedim. Türkiye'de 30 yıldır devam eden çatışma ortamının bitmesi için gösterdiği çabada yanlarında olmak için geçtim. Seçime 2 yıl var, onu zaman gösterir. Şu an öyle bir beklentim ya da hayalim yok" karşılığını verdi.

"Partiye geçtikten sonra acaba bu çözüm süreci olumlu sonuçlanmazsa 'ben yanlış bir karar vermiş olur muyum' şeklinde bir duygu içerisine girdiniz mi?" sorusu üzerine Fırat, "Hayır, girmedim. Süreçle ilgili Hükümetin ve Başbakanın samimiyetine inandığım için geçtim. Bu konuda samimi olduktan sonra, sonuç olumlu veya olumsuz olsa da... Sonuçta tek taraflı değil, karşıda bir örgüt, kitle var ve o kitlenin de uyum sağlaması gerekiyor" diye konuştu..

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.