Salih Mirzabeyoğlu'na tahliye umudu

Salih Mirzabeyoğlu'na tahliye umudu

17 yıldır cezaevinde olan Salih Mirzabeyoğlu'nun 'yeniden yargılanması' için 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukatları, dört gözle tahliye kararı bekliyor.

1998 yılında Ramazan ayına denk gelen Mart ayında gözaltına alınan ve o gün bugündür cezaevinde bulunan Salih Mirzabeyoğlu, avukatları aracılığıyla 'yeniden yargılama' yapılması için 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Mirzebeyoğlu'nun yakın çevresi ve avukatları, son zamanlarda yeniden yargılama için verilen olumlu kararlar nedeniyle, 17 yıl sonra sevinçli bir haber bekliyor.

İŞKENCE YAPILDI

Salih Mirzabeyoğlu, İBDA-C'nin lideri olmak suçlamasıyla tutuklandığında 1998'in Mart ayı idi. Mirzabeyoğlu, oruçlu olarak ailesinin gözü önünde sözlü ve fiili saldırılar altında gözaltına alındı. 28 Şubat döneminde yargılanan Mirzabeyoğlu, hiçbir delil olmamasına rağmen 17 yıldır cezaevinde bulunuyor.

MAHKEMEYE BAŞVURDULAR

Mirzabeyoğlu'nun avukatları geçtiğimiz günlerde 'yeniden yargılama' için 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.

Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuru yapan Balyoz ve şike sanıklarının haklarının ihlal edildiği kanaatine varmış ve tahliyelerin önünü açmıştı.

İYİ HABER BEKLİYORUZ

Mirzabeyoğlu'nun avukatları da son zamanlarda verilen yeniden yargılama kararlarına dikkat çekerek benzer bir karar beklediklerini söylediler.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılamaya hükmederse Mirzabeyoğlu cezaevinden tahliye edilecek.

Avukatları, cezaevinde geçirdiği süre, delillerin toplanması ve tanıklara baskı kurulmasının imkansızlığı gibi durumlar değerlendirildiğinde tutuksuz yargılanacak olan Salih Mirzabeyoğlu'nun beraat

edeceği konusunda şüphe taşımadıklarını dile getirdiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.