Samanyolu Haber atıldı 13 kanal kesiliyor

Samanyolu Haber atıldı 13 kanal kesiliyor

Cemaatin televizyon grubu Samanyolu'na ait Samanyolu Haber ile Mehtap TV ve Yumurcak TV Türksat uydusundan çıkarılıyor. Yarından itibaren cemaatin 13 kanalının yayını kesilecek.

Cemaat Digitürk'ün ardından uydu şoku yaşıyor. Yarından itibaren Samanyolu Yayın Grubuna ait 13 kanal ve radyo uydudan çıkarılıyor.

Samanyolu kararı mahkemeye taşıdı. Mahkeme Türksat'tan savunma istedi. Kanalların bu gece kapatılıp kapatılmayacağı merak konusu. 

Türksat, Samanyolu Yayın Grubu'nda yer alan Samanyolu Haber, Mehtap TV, Ebru TV, Burç FM'in de aralarında bulunduğu televizyon ve radyo kanallarının uydu sözleşmelerini yenilemedi. Türksat tarafından STV'ye gönderilen yazıda yarından itibaren uydu yayınlarının kesileceği bildirildi. Türksat'ın 10 Ekim 2015 tarihinde Samanyolu Yayıncılık Hizmetleri A.Ş'ye gönderdiği ihbarnamede grubun Türksat üzerinde kiraladığı bantla ilgili sözleşmenin yenilenmeyeceği bildirilmişti.

SAMANYOLU HABER BÖYLE DUYURDU

YENİ GELİŞME : MAHKEME SAVUNMA İSTEDİ

Ankara 6. İdare Mahkemesi Samanyolu Yayın Grubu televizyon ve radyolarının karartılmasına "evet" demedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan savunma istedi. Mahkeme TÜRKSAT'tan kararına gerekçe olan bilgi, belgelerle birlikte hukuki delillerini sunmasını istedi. TÜRKSAT'la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunan Samanyolu yönetimi, uydudan çıkarılma kararının iptali için yargıya başvurmuştu.

TÜRKSAT'A SÜRE VERİLDİ

6. İdare mahkemesi tarafından uydudan çıkarma kararının gerekçesi sorulan TÜRKSAT'ın hukuki zeminde verilen süre içinde savunmasını sunması gerekiyor.

TÜRKSAT'ın yargıya savunma vermeden uydudan çıkarma işlemini yapıp yapmayacağı merak konusu.

TÜRKSAT'TAN ÇIKARILACAK SAMANYOLU KANALLARI

Türksat'ın sözleşmesini yenilemediği kanallar arasında cemaatin gözdesi olan Samanyolu Haber de bulunuyor.

Samanyolu Haber'in Türkiye ile birlikte Avrupa ve Afrika yayınları da bitiriliyor. Cemaat grubunun yayınları kesilecek 13 TV kanalı ve radyosu şöyle:

Samanyolu Avrupa
Ebru TV
Mehtap TV
Samanyolu Haber
Yumurcak TV
Dünya TV
MC TV
Samanyolu Afrika
Tuna Shopping TV
Burç FM
Samanyolu Haber Radyo
Radyo Mehtap
Radyo Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.