Samast: Dink'i öldürmeye mecburdum!

Samast: Dink'i öldürmeye mecburdum!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan katil zanlısı Ogün Samast'a mahkeme heyeti çok sayıda soru yöneltti.

Davanın ilk duruşmasında Samast’ın avukatlarının tahliye talebini reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi. İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya katil zanlısı Ogün Samast, müdahil avukatlar, savunma avukatları ve 17 tanıktan 7’si katıldı.

Duruşmaya davanın çocuk mahkemelerinde görülmesine tepki gösteren Dink Ailesi ise katılmadı. Mahkeme heyeti Ogün Samast’ın çapraz sorgusunu gerçekleştirdi.

Çapraz sorguda mahkeme heyeti Samast’a cinayetle ilgili çok sayıda soru yöneltti. Bir soru üzerine Samast, cinayet öncesi Yasin Hayal dışında kimseyle görüşmediğini belirtti. Kendisine cinayet talimatını verenin Hayal olduğunu savunan Samast, cinayeti işlemek istemediğini ancak ailesine zarar vermekle tehdit ettiği için korkarak yaptığını ileri sürdü. Samast, cinayetten önce Yasin Hayal’in verdiği uyuşturucu içerikli haplardan kullandığını savundu.

Avukat Bahri Belen’in “Hayal’i ne zamandır tanıyorsun?” sözleri üzerine Samast, Yasin Hayal ile orta okul zamanlarında tanıdığını ve daha o yıllardan beri Hayal’in kendisine milliyetçi fikirler aşılamaya çalıştığını anlattı. S

amast sorgusunda bir çok soruya 'hatırlamıyorum' cevabını verdi. Samast’ın çapraz sorgusunun ardından mahkemede hazır bulunan 7 tanığın ifadeleri alındı. Tanıkların tamamı 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verdikleri ifadeleri tekrarladı. Tanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti talepleri aldı. Savunma avukatları sanık Ogün Samast’ın tahliyesini talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti reddederek duruşmayı 4 Nisan 2011 tarihine erteledi. Duruşmanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan müdahil avukatlardan Fethiye Çetin, Samast’ın Başbakanlık Teftiş Kurulu’na verdiği ancak ifadesine eklenmesine izin vermediği “yakalanmasaydım işlemeseydim beni öldüreceklerdi” sözlerini kabul etmesinin önemine değindi.

Kendisine defalarca bu bilgiyi nasıl elde ettiğinin sorulması üzerine Samast’ın bu konuda net bir cevap vermediğini belirtti. Bunun dışında çok sayıda sorunun Samast’a yöneltildiğini ifade eden Çetin, bazı önemli konuların açığa çıktığını ifade etti. Samast’ın anlatımlarında kendi tahminlerini doğrulayan bazı ipuçları olduğunu aktaran Çetin, “Bunun dışında mahkeme özellikle görgü tanıklarını dinledi. Cinayet mahallinde yada çevresinde, yakınında olan görgü tanıklarını dinledi. Gelmeyenler için yeni duruşmada yazı yazılmasına karar verdi. İstanbul’da olmayanlar için talimatla ifadesi alınması konusunda karar verdi.” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :