Samatya'daki saldırgan yakalandı

Samatya'daki saldırgan yakalandı

İstanbul Samatya'da kadınlara yönelik saldırı olaylarının faili yakalandı.

 

Polis, Murat Nazaryan isimli şüpheliyi biri cinayetle sonuçlanan 5 saldırının faili olarak gözaltına aldı. Fatih'te yakalanan 40 yaşındaki şüphelinin benzer suçlardan sabıka kaydının olduğu belirlendi.

SALDIRI SOYGUN AMAÇLI

Şüphelinin yalnız yaşadığını tespit ettiği kadınlara yönelik saldırıları soygun amaçlı gerçekleştirdiğinin belirlendiği belirtiliyor. Biri ölümle sonuçlanan saldırılarda Ermeni asıllı vatandaşların hedef seçildiği ileri sürülmüştü.

SAMATYA SALDIRILARININ FAİLİNİ KESİN DELİLLER ELE VERDİ

* Polis, en önemli delili Samatya'daki evinde öldürülen Marisa Küçük'ün çantasında buldu. Çantaya bulaşan kan incelendi ve saldırgana ait çıktı.

* Mağdurlar ve tanıkların ifadeleri, güvenlik kamerası kayıtları. Bunların hepsi aynı kişiyi işaret etti. Fatih'te bir pansiyonda yakalanan ermeni asıllı Murat Nazaryan önce suçlamayı reddetti ancak kan örneği dahil delil listesini görünce daha fazla dayanamadı.

* 38 yaşındaki ermeni asıllı Murat Nazaryan 3'ü Ermeni asıllı 5 kadına yönelik saldırının faili olarak yakalandı. Bu olaylardan 4'ünün faili olduğu kesin delillerle tespit edildi. Şişli'de yaşanan gasp amaçlı saldırıyla ilgili çalışmalar sürüyor.

SAMATYA'DA SALDIRILAR PROTESTO EDİLMİŞTİ

Samatya'daki saldırılar sonrası STK'lardan ve milletvekillerinden oluşan bir gurup Kocamustafapaşa Meydanı’nda toplanarak saldırıları protesto etmişti. Buradan Samatya Meydanı’na yürüyen grup ellerinde “Ermeni komşuma dokunma”, “Irkçılığa geçit yok” yazılı pankartlar taşıyarak, “Ermeni halkı yalnız değildir” şeklinde slogan atmıştı.

“Ermeni halkının yanındayız, ırkçılığa geçit vermeyeceğiz” pankartları taşınan yürüyüşe milletvekilleri Sebahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra Akın Birdal, Hosrof Dink, Garo Paylan, Ufuk Uras, Ferhat Tunç ve Suavi de katıldı. Ferhat Tunç “Sarı Gelin” türküsünü Ermenice ve Türkçe olarak seslendirmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.