Sami Yen'de büyük gece!

Sami Yen'de büyük gece!

UEFA Avrupa Ligi 2. turu Galatasaray İspanya'nın Atletico Madrid takımını konuk edecek.

Geçtiğimiz hafta Madrid'de oynanan ilk maç, Reyes ve Keita'nın karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sona ermişti. Galatasaray, turu geçmesi halinde Everton - Sporting Lizbon eşleşmesinden tur atlayacak takımla eşleşecek. O eşleşmenin ilk maçını da Everton evinde 2-1 üstün bitirmişti

Cim Bom nasıl tur atlar?

İlk maçta deplasmanda A.Madrid ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, her türlü galibiyet ve 0-0'lık sonuçlarla tur atlayan taraf olacak. 90 dakikanın 1-1 berabere bitmesi durumunda uzatmalar oynanacak. 2-2 ve daha gollü beraberliklerde ise tur atlayan taraf, dış sahada daha fazla gol attığı için İspanyol ekibi olacak.

Sabri iyileşti

A. Madrid maçının hazırlıklarını sürdüren G.Saray'da, dünkü antrenmanın ana bölümünde, sakatlıkları bulunan Elano Blumer, Caner Erkin ve Sabri Sarıoğlu takımla birlikte çalıştırıldılar. Sağ bacak kaval arka adalesinde ağrısı olduğunu bildiren Emre Güngör'ün durumu belirsizliğini koruyor. Diğer sakatlardan kaptan Arda Turan ve Uğur Uçar ise durumları şüpheli olan diğer isimler. Sakatlıkları tam olarak geçmeyenHarry Kewell, Milan Baros ve Gökhan Zan ile Avrupa maçlarında oynayamayan Jo kesin olarak forma giyemeyecekler.

Konuk ekipte ise sakat olan kaleci De Gea, Dominguez ile Avrupa Kupaları'nda bu sezon Juventus formasıyla boy gösteren Tiago konuk ekibin eksikleri... Ayrıca hasta olan Arjantinli yıldız golcü Agüero'nun durumu da belirsiz.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY
Leo Franco
Uğur
Neill
Servet
Hakan Balta
Mehmet Topal
Keita
Arda
Elano
Barış
Dos Santos

A.MADRİD
Asenjo
A. Lopez
Perea
Ujfalusi
Valera
R. Garcia
Assunçao
Simao
Reyes
Agüero
Forlan

STAT: Ali Sami Yen
SAAT: 20:00
HAKEM: Gianluca Rocchi (İtalya)
YAYIN: Star TV ve habername.com

UEFA'da 67. maç!

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında İspanya'nın Atletico Madrid takımıyla karşılaşacak Galatasaray, UEFA Kupası'ndaki 67. maçına çıkacak.

Galatasaray, tarihindeki en önemli başarılardan birine imza atarak, 2000 yılında kupayı kaldırdığı UEFA'da toplam 66 mücadeleyi geride bıraktı.

Bu kulvarda, 28 galibiyet, 19 beraberlik, 19 yenilgi alan sarı-kırmızılı ekip, rakip fileleri toplam 105 kez havalandırırken kalesinde ise 84 gol gördü.

37 yıllık rövanş!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında karşılaşacağı İspanya'nın Atletico Madrid takımından 37 yıllık rövanşı almak istiyor.

Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda 1973 yılında karşılaştığı İspanyol temsilcisine elenen sarı-kırmızılı takım, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele ettiği rakibini geçerek, rövanşı almanın hesaplarını yapıyor.

Şampiyon Kulüpler Kupası birinci turundaki ilk karşılaşmada deplasmanda Atletico Madrid ile golsüz berabere kalan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda rakibine 1-0 yenilerek, kupaya veda etmişti.

Son 3 sezonda sadece 3 yenilgi!

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Ali Sami Yen Stadı'nda İspanyol temsilcisi Atletico Madrid'i ağırlayacak Galatasaray, son 3 sezonda Avrupa kupalarında oynadığı 17 iç saha maçında toplam 3 kez rakiplerine yenildi.

Sarı-kırmızılı takım, 2007-2008, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında iç sahada 1'i UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme, 16'sı da UEFA Avrupa Ligi maçları olmak üzere toplam 17 karşılaşma oynadı. Genelde başarılı sonuçlara imza atan ''Cim Bom'', bu 3 sezonda Ali Sami Yen Stadı'nda 3 yenilgi, 4 de beraberlik alarak taraftarlarını üzdü. Galatasaray, bu dönemde yaptığı 10 karşılaşmadan ise galibiyetle ayrılmasını bildi.
 

Etiketler :